Στην Τελική Ευθεία Οι Δράσεις Σε Δωδώνη Και Φοινίκη. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Στην Τελική Ευθεία Οι Δράσεις Σε Δωδώνη Και Φοινίκη.

Στην τελική ευθεία εισέρχονται πλέον οι δράσεις και τα έργα που υλοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης και της Φοινίκης Αλβανίας.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα "MileSTONES" το οποίο συγχρηματοδοτείται από το διασυνοριακό  ΙΡΑ Ελλάδα- Αλβανία 2007-2013.
Λίγο πριν την λήξη του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση όλων των εταίρων στη Δωδώνη, η οποία περιελάμβανε και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.
Στην τεχνική συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Δωδώνης, ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Θεοχάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μετείχε αντίστοιχη αντιπροσωπεία του Δήμου Φοινίκης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεωνίδα Χρήστου  όπως και εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας, που αποτελούν εταίρους του έργου.
Οι σημαντικότερες δράσεις που υλοποιούνται μέσω του συγκεκριμένου έργου, αφορούν στην εγκατάσταση συστημάτων για την πυροπροστασία των αρχαίων θεάτρων, τη δημιουργία σημείων πολιτιστικής ενημέρωσης, στην ανάπτυξη δράσεων πληροφόρησης και στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας των δύο περιοχών.
Το διάστημα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπτυξη του συστήματος πυροπροστασίας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνεργασία που υπήρξε στην υλοποίηση του έργου και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να έχει συνέχεια στη νέα προγραμματική περίοδο με στόχο την περαιτέρω προστασία κι ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία με το Δήμο Δωδώνης και την πρόθεση αυτή να έχει συνέχεια και τη νέα προγραμματική περίοδο.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πέρα από το δίκτυο πυροπροστασίας, περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία σημείων πολιτιστικής ενημέρωσης, την ανάπτυξη δράσεων πληροφόρησης, την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας των δύο περιοχών και την σχεδίαση, χαρτογράφηση και ψηφιοποίηση της θεματικής διαδρομής από το θέατρο της Δωδώνης στο θέατρο Φοινίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου