Ο Economist βλέπει το λυκόφως Τσίπρα και ήττα ΣΥΡΙΖΑ - EPIRUS VOICE

Breaking

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ο Economist βλέπει το λυκόφως Τσίπρα και ήττα ΣΥΡΙΖΑ


Για λυκόφως του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς ήττα στις εκλογές» στον υπότιτλο του οποίου σχολιάζει ότι «έχει κυβερνήσει καλύτερα από ό,τι φοβούνταν οι περισσότεροι».

Όπως γράφει το περιοδικό «για άνδρας που αντιμετωπίζει άμεσα εκλογικό αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει τόσο απροβλημάτιστος όσο ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνιο».

Στο άρθρο επισημαίνεται η επιμονή του πρωθυπουργού να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις υποστηρίζοντας ότι κάνουν συστηματικά λάθος «παρά το γεγονός ότι και οι 12 που έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές του χρόνου δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από τη ΝΔ, με εννέα εξ αυτών να δίνουν διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία».

Ο Τσίπρας έχει εκτελέσει την πιο αξιομνημόνευτη… κωλοτούμπα

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο Economist γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει εκτελέσει την πιο αξιομνημόνευτη μεταστροφή στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία». «Ο υπουργός Οικονομίας που αψηφούσε τους Γερμανούς, ο Γιάνης Βαρουφάκης, απομακρύνθηκε, οι όροι του Μνημονίου που είχε επανειλλημένως απορρίψει έγιναν δεκτοί και η τελευταία φάση του προγράμματος λιτότητας εφαρμόστηκε πλήρως» προστίθεται στο άρθρο.

Τσίπρας: Είμαστε κόμμα των συμβιβασμών…
Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει στο περιοδικό ότι «δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές γιατί θέλω να δείξω ότι είμαστε μια χώρα κανονικότητας. Για εμένα το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι ότι έχουμε επιστρέψει σε μια κανονική κατάσταση. Έχουμε δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των συμβιβασμών και ο ηγέτης στην κεντροαριστερά. Είμαστε ένα κόμμα που ανήκει στην ευρωπαϊκή κυβέρνηση της κυβερνώσας αριστεράς. Και όταν κυβερνάς, χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς».


«Η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από την ριζοσπαστική αριστερά στην κεντροαριστερά δεν πείθει τους πάντες» σημειώνει ο Economist και επικαλείται δηλώσεις τραπεζίτη ότι «δομικά το κόμμα αυτό δεν ενδιαφέρεται να ενθαρρύνει τις επενδύσεις». Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο «το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής από τον ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε την υψηλότερη φορολογία στη μεσαία τάξη αντί για τον περιορισμό της σπατάλης ή την προώθηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

ΠΗΓΗ fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου