Ρεκόρ συμμετοχών στα Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα. - EPIRUS VOICE

Breaking

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ρεκόρ συμμετοχών στα Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα.

Τεράστια επιτυχία με ρεκόρ συμμετοχών, πολύ κέφι, παλμό και σε κλίμα εορταστικής ατμόσφαιρας, υπό τη δροσερή την σκιά των αιωνόβιων πλατάνων που δεσπόζουν στον παραλίμνιο δρόμο των Ιωαννίνων, διεξήχθησαν το Σάββατο 4 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Βίκος Street Relays 2016.

Σε μια πανέμορφη διαδρομή στο Μώλο της πόλης και γύρω από τα τείχη του κάστρου, χιλιάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και πλήθος κόσμου απόλαυσαν για τρίτη συνεχή χρονιά την πρωτότυπη σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών σε δρόμο, που τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές της πόλης, καθώς και οι ολυμπιονίκες της κωπηλασίας και εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο στο Ρίο, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας.
«Τα Βίκος Street Relays είναι μια διοργάνωση που έχουν αγκαλιάσει οι δημότες και θεωρείται πια θεσμός για την πόλη μας. Συνεισφέρει δε περαιτέρω στην ανάδειξη των Ιωαννίνων ως σημαντικού προορισμού για τον αθλητικό τουρισμό και την ενίσχυση του δρομικού κινήματος και της άθλησης στην πόλη μας. Φέτος είδα με ικανοποίηση ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή σε έναν αγώνα που έγινε σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Από την πλευρά τους οι δύο ολυμπιονίκες μας, που βρέθηκαν στα Ιωάννινα επωφελούμενοι μιας μίνι άδειας που εξασφάλισαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Τζοβάνι Ποστιλιόνε, δεν μπόρεσαν λόγω του αυστηρού προγράμματος προπόνησης που ακολουθούν να φτιάξουν τη δική τους ομάδα, αλλά απόλαυσαν τους αγώνες και απένειμαν έπαθλα σε νικήτριες ομάδες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέρουμε κι εμείς σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη μας. Ολο και περισσότερος κόσμος στα Ιωάννινα στρέφεται στον αθλητισμό και τα Βίκος Street Relays δίνουν τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν το τρέξιμο να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να χαρούν έναν αγώνα με έντονο ομαδικό πνεύμα», δήλωσε ο Γιάννης Τσίλης, για να συμπληρώσει ο Γιώργος Τζιάλλας:

«Φέτος δεν είχαμε, δυστυχώς, τη δυνατότητα να νιώσουμε κι εμείς τη χαρά της συμμετοχής, αλλά ελπίζω του χρόνου να φτιάξουμε τη δική μας ομάδα και να αγωνιστούμε. Και – ποιος ξέρει; - ίσως έχοντας και το ολυμπιακό μετάλλιο μαζί μας, αν και η αλήθεια είναι ότι στο Ρίο μάς περιμένει πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατά πληρώματα».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, νικήτρια ομάδα με συνολικό χρόνο 32:48 στην πιο δημοφιλή σκυταλοδρομία των Βίκος Street Relays, τα 4Χ2500μ αναδείχτηκαν οι… ειδικοί του τρεξίματος αθλητές του Α.Γ.Σ.Ι., Αλ. Τζουμάκας, Γεωργίου, Βλάχας και Κολιός οι εκπρόσωποι της πιο ισχυρής ομάδας στίβου της πόλης που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια ιστορίας.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών επικράτησαν οι Διαμάντη, Ντούσκου, Κωστούλα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στο σκιφ και μεγάλη ελπίδα της ελληνικής κωπηλασίας, Αμαλία Τσιάβου με 42:18, η οποία τόνισε μετά την απονομή των επάθλων:

«Μου αρέσει να συμμετέχω σε αγώνες σε δρόμο, ειδικά στα Βίκος Street Relays που περιέχουν και το ομαδικό στοιχείο, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα αγωνίσματα της κωπηλασίας. Βέβαια, η διοργάνωση αυτή έχει σαφώς πιο  ψυχαγωγικό χαρακτήρα».

Στον μικτό αγώνα 4Χ2500μ πρώτευσαν οι Σιόλου, Μπερής Αρ. Γραμμενιάτης και Γ. Γραμμενιάτης με 37:04.

Στα 2Χ5000μ οι Τύπου, Παπασταύρου συνδύασαν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν τα 10 χιλιόμετρα σε 36:29, οι Τζιατζιά και Καλογήρου κυριάρχησαν στις γυναίκες και οι Εδεσσαίος και Γκόρλα στις μικτές ομάδες με 41:15.

Τέλος, στον αγώνα των 10.000μ, που έγινε για πρώτη φορά στα Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα, ο Δημήτρης Αυγητάς τερμάτισε πρώτος στους άνδρες σε 37:29 και η Χριστίνα Μπούγια νίκησε στις γυναίκες με χρόνο 44:39.

Μαζική συμμετοχή υπήρξε και στις σκυταλοδρομίες για τους εκατοντάδες λιλιπούτειους φίλους του αθλητισμού, που διαγωνίστηκαν στα 4Χ50μ και 4Χ100μ, και έγραψαν το ιδανικότερο φινάλε στη μεγάλη γιορτή των φετινών Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου