Μέτσοβο:Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Πρόληψη Υγείας. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Μέτσοβο:Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Πρόληψη Υγείας.

Υψηλού επιπέδου Εκδήλωση Ενημέρωσης Πολιτών με συμμετοχή καταξιωμένων Μετσοβιτών επιστημόνων.

Στα λόγια του καθηγητή Δημητρίου Μπούμπα «αυτή η εκδήλωση ξεπερνά αντίστοιχες που πραγματοποιούνται στην Αμερική» συμπυκνώνεται η ξεχωριστή επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Μετσόβου για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα «Χατζηγεωργίου» του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή των καθηγητών-διευθυντών κ.κ. Στέφανου Φούσα,  και των Μετσοβιτών  επιστημόνων Δημητρίου Μπούμπα, Ιωάννη Γουδέβενου και Απόστολου Μπίσα οι οποίοι  ταξίδεψαν στο Μέτσοβο καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις,  προκειμένου να προσφέρουν στους συμπατριώτες τους υψηλού επιπέδου ιατρικές ομιλίες για την πρόληψη υγείας.
Φανερά συγκινημένος καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και της επιστημονικής τοποθέτησής του, ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια θεόπνευστη ομιλία, συνεπήρε με την συναισθηματική του ειλικρίνεια και την επιστημονική του κατάρτιση τους συντοπίτες του και ευχαρίστησε θερμά τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου για την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, το Δήμο Μετσόβου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Συγκινητικές και μεστές αναπολήσεων υπήρξαν και οι τοποθετήσεις τόσο του έγκριτου Καθηγητή Καρδιολογίας, πανελληνίως γνωστού, κ. Ιωάννη Γουδέβενου όσο και του φημισμένου χειρουργού, Διευθυντή Ουρολογίας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Απόστολου Μπίσα, οι οποίοι και εξήραν τη σημασία της εκδήλωσης και της ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.
Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωναν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων πρόληψης αλλά και εναλλακτικών μοντέλων διαρκούς ανάπτυξης και αειφορίας του Μετσόβου, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» κ. Ελευθέριος Γείτονας, ο Οικονομολόγος κ. Σπύρος Βασιλείου, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά επιστημόνων, οι γιατροί  κ. Γ. Δόβας, η κα Ευθαλία Στεφανάκη, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου και ο οικονομολόγος κ. Σταύρος Σταύρου. Παραβρέθηκε, ανάμεσα σε άλλους, η Νομίατρος Περιφέρειας Τρικάλων κα Στεφανία Κωστοπούλου.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο οποίος είχε ομιλία για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, επέδωσε στο Δήμαρχο Μετσόβου κ. Κωνσταντίνο Τζαφέα έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, προσφορά χορηγών, αποδεχόμενος τις ευχαριστίες της Δημοτικής  Αρχής.
Η εκδήλωση αποτέλεσε τη συνέχεια ενός δεκαετούς οδοιπορικού του Στέφανου Φούσα, προέδρου της ΕΚΕ, σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα για την Πρόληψη Υγείας των πολιτών και με στόχο τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας.
Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πνευματικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον Ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου