Ετήσια πεζοπορική διαδρομή για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ετήσια πεζοπορική διαδρομή για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχών, με πάνω από 250 άτομα διαφόρων ηλικιών, πραγματοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, για έβδομη χρονιά, η ετήσια πεζοπορική διαδρομή για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και απώτερο στόχο την προβολή της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Φέτος επιλέχθηκε μια διαδρομή 5 χιλ. στο Δεμάτι, έναν οικισμό του Ανατολικού Ζαγορίου, που διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον με σπάνιο φυσικό πλούτο, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα διάφορα είδη του «υπόγειου» μανιταριού, της τρούφας. Για το λόγο αυτό την πεζοπορία συνόδευσαν μέλη του TroufaClub με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους τους, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την μοναδική εμπειρία της αναζήτησης του φαγώσιμου αυτού «θησαυρού» και ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Όπως επισημάνθηκε πριν την έναρξη της διαδρομής, ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης είναι να αναδείξει τις ιδιαίτερες αξίες του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής, στηρίζοντας παράλληλα δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού οι οποίες θα πρέπει να υλοποιούνται πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Οι πεζοπόροι απόλαυσαν μια όμορφη διαδρομή τριών περίπου ωρών σε μεικτά δρυοδάση, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία, την γεωλογία, τα είδη βλάστησης και την πανίδα της περιοχής. Στο τέρμα της διαδρομής, ο Φορέας Διαχείρισης προσέφερε το καθιερωμένο λουκούμι ενώ τα μέλη του TroufaClub στην αυλή του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουτανσαίων, είχαν ετοιμάσει μανιταρόσουπα και μανιταρόπιτες για όλους.
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμότατα τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που συμμετείχαν στην πεζοπορία, τα μέλη του TroufaClub που βοήθησαν σε όλα τα στάδια οργάνωσης της πεζοπορίας, την Εταιρεία Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΖΑΓΟΡΙ» ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την χορηγία των νερών, το  Δήμο Ζαγορίου για την υποστήριξη της εκδήλωσης, τους Σαμαρείτες που εθελοντικά συνόδευσαν τους πεζοπόρους και δεσμεύεται για την διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου