Η λίμνη μας μιλά… Εσύ την ακούς; - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η λίμνη μας μιλά… Εσύ την ακούς;

Με σημαντική συμμετοχή του κοινού και σε μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2016. Η εκδήλωση με τίτλο «Η λίμνη μας μιλά… Εσύ την ακούς;» πραγματοποιήθηκε στην ακρόπολη του Κάστρου των Ιωαννίνων, "Ιτς Καλέ", την Κυριακή 5 Ιουνίου και στόχευε κυρίως στην ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι.
Η Λίμνη Παμβώτιδα ήταν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων και οι μικροί μας φίλοι έμαθαν για την σημασία και την ανάγκη προστασίας της και παίξανε σε έναν όμορφο πράσινο και ιστορικό χώρο με φόντο τη λίμνη. Η λίμνη με τον τρόπο της συνεχώς μας μιλά, μας δείχνει πως υποφέρει και ότι το μέλλον της βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανθρώπου. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο και προσοχή και έχοντας απλά τη θέληση, ο άνθρωπος μπορεί να την ακούσει, να αντιληφθεί τις ανάγκες της και να την προστατεύσει.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αφήγηση ενός παραμυθιού από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» στο οποίο η Λίμνη προστατευόταν από τρεις νεράιδες, ενώ όταν ο Βασιλιάς ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη μία νεράιδα, η Λίμνη έμεινε απροστάτευτη. 'Εκτοτε, οι άνθρωποι θα έπρεπε να την προστατεύουν... Στη συνέχεια, μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια, τα παιδιά προσπάθησαν να βρουν το μήνυμα που έστειλε η Λίμνη στο Βασιλιά.... Τέλος, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια κατασκευών με θέμα τη λίμνη, να απολαύσουν τη ζωγραφική προσώπου από το Θεσσαλικό ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ και να λάβουν αναμνηστικά δωράκια.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το καλλιτεχνικό σωματείο «οι Αθεράπευτοι» για τη συμμετοχή του με την αφήγηση του παραμυθιού και τα περιβαλλοντικά παιχνίδια, το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος για τη συμμετοχή του με τη ζωγραφική προσώπου και τη κατασκευή νούφαρων, την Βίκος Α.Ε. για την χορηγία νερών, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων για την παραχώρηση εξοπλισμού και την 8η Εφορεία αρχαιοτήτων για την άδεια χρήσης του χώρου για την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου