Διεθνές αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Πύλη εισόδου και για την γενική αεροπορία. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Διεθνές αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Πύλη εισόδου και για την γενική αεροπορία.

Το ελληνικό παράρτημα της Παγκόσμιας Ένωσης Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών, AOPA Hellas, στηρίζει έμπρακτα το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων «διαφημίζοντάς» το στον διαδικτυακό της ιστότοπο. Συγκεκριμένα η Ένωση, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στον χώρο της Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα, προτείνει τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων ως σημείο εισόδου για αεροσκάφη που εισέρχονται στην χώρα μας από την Ευρώπη. Η οδηγία αυτή, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους σχεδόν αμέσως μετά την εγκατάσταση του πάρκου καυσίμων της AIR BP.
Η κίνηση αυτή αποτελεί μία σημαντική προβολή και διαφήμιση του Αεροδρομίου στους ιδιοκτήτες και πιλότους μικρών αεροσκαφών ανά την Ευρώπη, οι οποίοι κυρίως κατά τους θερινούς μήνες επισκέπτονται την Ελλάδα και συμβουλεύονται την AOPA πριν το ταξίδι τους. Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα που έχει αποφέρει η παραπάνω δημοσίευση καθώς και η εγκατάσταση του ανεφοδιασμού με δύο τύπους αεροπορικού καυσίμου είναι θεαματικά, καθώς σχεδόν καθημερινά στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων σημειώνονται πολλές κινήσεις μικρών αεροπλάνων, ιδιωτικών τζετ και ελικοπτέρων. Δεδομένου πως η θερινή σαιζόν δεν έχει ακόμη ξεκινήσει για «τα καλά», η επικείμενη κίνηση τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σημειώνεται δε, πως οι κάτοχοι ιδιωτικών αεροσκαφών αποτελούν μία ιδιαίτερη και ευκατάστατη μερίδα τουριστών, η οποία συνεχώς αναζητεί νέους και εναλλακτικούς προορισμούς.
Η ανάρτηση στο site της AOPA Hellas που περιέχεται στον σύνδεσμο https://www.aopa.gr/en/flying-in-greece , αναφέρει εν συντομία τα εξής:
«Υπολογίζοντας προσεκτικά την κατάσταση κόστους στα αεροδρόμια της Ελλάδας για την τρέχουσα σαιζόν (2018), η AOPA καταλήγει στις παρακάτω προτάσεις για είσοδο / έξοδο και ανεφοδιασμό, επισφραγίζοντας το ελάχιστο δυνατό κόστος:
Από / Προς Βορρά: Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Δεν χρειάζεται προκράτηση θέσης στάθμευσης και το αεροδρόμιο δεν είναι ιδιωτικό. Παρέχει καύσιμα JET A-1 και AVGAS της εταιρίας AIR BP και διαθέτει δύο εταιρείες handling ( Skyserv και Goldair ).
Συνολικά, οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν με έξοδα των ιδιωτικοποιημένων ή στρατιωτικών αεροδρομίων που φτάνουν τουλάχιστον το σύνολο των 191€ για μία διέλευση / διανυκτέρευση.»
Υπενθυμίζεται πως το κόστος ανά προσγείωση ενός μικρού αεροπλάνου (έως 5 τόνους) στα αεροδρόμια της Fraport αντιστοιχεί σε 100€, ενώ για λίγο μεγαλύτερα ιδιωτικά αεροπλάνα (έως 10 τόνους) σε 200€. Ο Αερολιμένας Ιωαννίνων αποτελεί το μοναδικό Μη-ιδιωτικοποιημένο πολιτικό αεροδρόμιο στην Βορειοδυτική Ελλάδα.
Άρα, από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων πληροί όλες τις διεθνής προδιαγραφές και υπηρεσίες ( και μάλιστα σε οικονομικότερα επίπεδα ) και έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει και αυτού του είδους την αεροπορική ζήτηση.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου