Η ΠΑΣΕΒΕ Για Τη Λευκή Νύχτα - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΑΣΕΒΕ Για Τη Λευκή Νύχτα

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε,

Η πλειοψηφία  του Εμπορικού Συλλόγου πήρε απόφαση στο ΔΣ, για να υλοποιηθεί η πολιτική της «Λευκής Νύχτας». Παρότι η πλειοψηφία των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων δεν δέχονται αυτή τη φιέστα στην πλάτη τους, η πλειοψηφία του ΔΣ προχωράει αξιοποιώντας ανύπαρκτες αποφάσεις άλλων ΔΣ συλλόγων ΕΒΕ, υπογραφές που απέσπασε αξιοποιώντας τον τίτλο του συλλόγου, την ευχή του Δήμου, της κυβέρνησης και των μεγαλεμπόρων.
Αυτή η απόφαση όμως δεν πρέπει να υλοποιηθεί στην πράξη. Μπορεί και πρέπει να μείνει στα χαρτιά και στις ευχές. Πρέπει να βρει απέναντί της όλους εμάς που δεν ανεχόμαστε κάθε νέο αντιλαϊκό μέτρο να το παρουσιάζουν ως λύση για την κατάσταση που μας έχουν φέρει.
Οι « λευκές νύχτες» δεν είναι λύση, δεν είναι καν ανακούφιση. Είναι η συνέχεια των «ανοιχτών Σάββατων» του καλοκαιριού, των «ανοιχτών Κυριακών»  που έγιναν 8  και βαδίζουμε ολοταχώς για όλες τις Κυριακές του χρόνου. Δηλαδή είναι ακόμη ένα μέσο για τη πλήρη διάλυση του ωραρίου, της οποιασδήποτε δυνατότητας ανθρώπινης εργασίας και ζωής για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους.
Μας λένε ότι κάποια τρύπα θα βουλώσουμε αν κάνουμε τζίρο αυτή τη νύχτα. Μας κοροϊδεύουν αφού η αλήθεια είναι ότι οι πολυεθνικές θα κάνουν  πάρτι,  γιατί χρόνια τώρα  προσπαθούν για την απελευθέρωση του ωραρίου. Έτσι βάζουν λουκέτο σε εμάς και αυξάνουν την κερδοφορία τους, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Αυτή η φιέστα δεν είναι λύση ούτε καν ανακούφιση. Ο  πολιτικός καρκίνος που προωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η Κυβέρνηση και η Ε.Ε πάνω στις πλάτες μας (φοροληστεία, μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση ωραρίου χαράτσια, ανεργία, κλπ) και οδηγεί στα χρέη και στα λουκέτα, δεν μπορεί να γιατρευτεί, ούτε καν να ανακουφιστεί με ασπιρίνες. Πόσο μάλλον που η «λευκή νύχτα» δεν είναι ούτε καν ασπιρίνη.

Συνάδελφοι
Η  «λευκή νύχτα» και όλα  με όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως και όλα όσα έχουμε ακόμη μπροστά μας, αποδεικνύουν ποια είναι η περιβόητη «δίκαιη» (κατά ΣΥΡΙΖΑ) ή «συμμετοχική» (κατά ΝΔ) ανάπτυξη που μας ζητάνε να κάνουμε και άλλες θυσίες για να έρθει. Αφορά τα  κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και χτίζεται πάνω στα δικά μας συντρίμμια.
Δεν θα τους αφήσουμε να καθορίζουν την ζωή μας .Μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, μπορούμε να αποτρέψουμε τις μαύρες μέρες και νύχτες. Να τους σταματήσουμε, να παλέψουμε για μέτρα πραγματικής και όχι ψεύτικης ανακούφισης, για όλα όσα έχουμε χάσει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με οργάνωση και αγώνα, με μέτωπο ενάντια στο κοινό μας εχθρό, τους μεγάλους ομίλους και την εξουσία.
  ΚΑΜΊΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ της ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου