Ο Καθηγητής Πλαστικής Του Πανεπιστημίου Ιλλινόι Μ. Κοέν Επίτιμος Διδάκτορας Της Ιατρικής Του Πανεπ. Ιωαννίνων. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ο Καθηγητής Πλαστικής Του Πανεπιστημίου Ιλλινόι Μ. Κοέν Επίτιμος Διδάκτορας Της Ιατρικής Του Πανεπ. Ιωαννίνων.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΛΛΙΝΟΙ, ΣΙΚΑΓΟ, Η.Π.Α
κ. ΜΙΜΗ ΚΟΕΝ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Πλαστικής και Επανορθωτικ
ής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιλλινόι κ. Μίμη Κοέν σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

• Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη.
• Έπαινος του Τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, κ. Ευστάθιο Γ. Λυκούδη.
• Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή κ. Μηνά Η. Πασχόπουλο.
• Περιένδυση του Τιμωμένου από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια κυρία Μαργαρίτα Κ. Τζαφλίδου.
• Επίδοση των τίτλων από τον Πρύτανη, Καθηγητή κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη.
• Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: “Αισθητική του προσώπου: Από την τέχνη στην πλαστική χειρουργική”.
• Μουσικό Πρόγραμμα με το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών".

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσέλευση έως τις 19.15’.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 19.00’ το λεωφορείο του Πανεπιστημίου –με αφετηρία την Περιφέρεια- θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμών να παραστούν στην τελετή.
  βιογραφικό σημείωμα του τιμωμένου:

Ο Μίμης Κοέν γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και στο University of Illinois, Chicago. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στο University of Illinois, Chicago και ακολούθησε μετεκπαίδευσή του στη Xειρουργική Kεφαλής και Tραχήλου στο Roswell Park Memorial Institute, Buffalo - New York. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σήμερα, κατέχει πέραν της θέσης του Καθηγητή - Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του University of Illinois at Chicago και την θέση του Διευθυντή του Κρανιοπροσωπικού Κέντρου του University of Illinois at Chicago.
Είναι μέλος είκοσι έξι αμερικανικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων πολλών επιστημονικών εταιρειών και επιτροπών. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος των: American Society of Maxilofacial Surgeons, American Society of Pediatric Plastic Surgery, Chicago Society of Plastic Surgeons και Midwestern Association of Plastic Surgery. Έχει λάβει βραβεία και διεθνείς διακρίσεις.
Πέρα από το πλούσιο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο, ο Mimis Cohen έχει δώσει πάνω από τετρακόσιες διαλέξεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έχει επισκεφθεί, ως Προσκεκλημένος Καθηγητής, σαράντα έξι Ιδρύματα των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Αριθμεί πάνω από εκατό πενήντα δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας είκοσι εβδόμων κεφαλαίων σε βιβλία Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι εκδότης (editor) ή συνεκδότης (co-editor) σε τέσσερα βιβλία Πλαστικής Χειρουργικής και συμμετέχει στην συντακτική επιτροπή (editorial board) τεσσάρων περιοδικών Πλαστικής Χειρουργικής.
Έχει εκπαιδεύσει πολλούς Έλληνες γιατρούς που εντάχθηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, ως φοιτητές ιατρικής στο University of Illinois - Chicago College of Medicine, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, ως ειδικευόμενοι ή μετεκπαιδευόμενοι Πλαστικοί Χειρουργοί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πλαστικής Χειρουργικής του University of Illinois at Chicago.
Τέλος, συμμετέχει εθελοντικά σε ανθρωπιστικές αποστολές προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όπως Γουατεμάλα, Κολομβία, Ισημερινό, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ινδία, Νεπάλ, Σερβία, Νότια Αφρική κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου