Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου
από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Στις 15 Οκτώβριου ξεκινούν τα σεμινάρια θεατρικής Αγωγής και Λόγου που οργανώνει για μια ακόμη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που περιλαμβάνουν διάφορους κύκλους μαθημάτων.
Λίγο πριν την έναρξη των σεμιναρίων, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κα. Αλεξάνδρα Βακαλοπούλου, ο υπεύθυνος των σεμιναρίων, ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Βαγγέλης Αθανασίου, και η ηθοποιός, Όλγα Παππά.
Η κα. Βακαλοπούλου, αναφέρθηκε στην ουσία των σεμιναρίων και στις επιρροές που μπορεί να έχουν οι συμμετέχοντες, όπως και στους διδάσκοντες εμψυχωτές – παιδαγωγούς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
«Η αφετηρία μπορεί να είναι ένα θεατρικό βιβλίο, ένα ποίημα, ένας συγγραφέας, ένα έργο ζωγραφικής, ένα μουσικό κομμάτι, ένα ιστορικό γεγονός… Όμως ο προορισμός είναι πάντα ίδιος… Τα παιδιά, οι έφηβοι, ενήλικες, εκπαιδευτικοί και όποιος επιθυμεί, να γνωρίσουν όλοι μαζί, την τέχνη του θεάτρου, να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, ή ακόμη και να μυηθούν στη δραματική τέχνη συμμετέχοντας σε ομάδες που στο τέλος της θεατρικής χρονιάς θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου τόνισε πως η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, έδειξε σε όλους, την αναγκαιότητα να υπάρξει θεατρική παιδεία στα Γιάννενα, σε ένα επίπεδο διαφορετικό απ’ ότι συνήθως, με δασκάλους επαγγελματίες του χώρου. Ακόμη, απεύθυνε, ανοικτό κάλεσμα για την Ερασιτεχνική Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.
Με τη σειρά της η ηθοποιός κα. Παππά, τόνισε πως για την ίδια είναι πολύ όμορφο μέσα από τα σεμινάρια να συναντά ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και εξέφρασε την ελπίδα πως ότι έχουν μάθει οι δάσκαλοι, ξεκινώντας από τη Δραματική Σκηνή και στη συνέχεια στο θεατρικό σανίδι, να μεταδώσουν στους μαθητές τη γνώση που διαθέτουν.
Οι κύκλοι των μαθημάτων ανέρχονται σε έξι και έχουν ως εξής:
(1ος Kύκλος) Ετήσιο σεμινάριο για αρχάριους ως πρώτη γνωριμία με τη θεατρική πράξη: Τα μαθήματα αφορούν ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή και γνωριμία με τη δραματική τέχνη. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει μαθήματα 24 ωρών μηνιαίως στη διάρκεια των οποίων θα διδάσκονται υποκριτική 12 ώρες, σωματικό θέατρο και χορός 8 ώρες και ορθοφωνία 4 ώρες.
(2ος Κύκλος) Ετήσιο σεμινάριο για προχωρημένους: Τα μαθήματα αφορούν ανθρώπους που επιθυμούν να συνεχίσουν την επαφή τους με τη δραματική τέχνη. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει μαθήματα 24 ωρών μηνιαίως στη διάρκεια των οποίων θα διδάσκονται υποκριτική 12 ώρες, σωματικό θέατρο και χορός 8 ώρες και ορθοφωνία 4 ώρες.
(3ος Κύκλος) Θεατρικό παιχνίδι: Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε φοιτητές και ψυχολόγους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα για ένα τρίμηνο.
(4ος Kύκλος) Σεμινάρια παιδαγωγικής για παιδιά και εφήβους:. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο ώρες εβδομαδιαίως.
(5ος Κύκλος) Κατά περίπτωση: α) Σεμινάρια – Διαλέξεις (Ολιγόωρα), β) Work Shop – Master Class (καταξιωμένοι ειδικοί διδάσκουν πάνω στα αντικείμενα τους π.χ. φωνή, σώμα, φωτισμός στο θέατρο, σκηνοθεσία κλπ), γ) Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υπερήλικες, ειδικές ομάδες κλπ (σχολεία, νοσοκομεία  ιδρύματα, ΚΑΠΗ κ.ά,), δ) Εργαστήρια τέχνης της αφήγησης, ε) Εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
(6ος κύκλος) Ανοιχτό κάλεσμα για την ερασιτεχνική σκηνή: Τα μαθήματα αφορούν όλους όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν τη δραματική τέχνη συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε ομάδες που στο τέλος της θεατρικής χρονιάς θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις.
Για τα σεμινάρια ορίζεται ως υπεύθυνος ο κ. Βαγγέλης Αθανασίου, ηθοποιός – σκηνοθέτης, ο οποίος θα διδάσκει μαζί με τις Χρυσάνθη Παπαγεωργίου (ηθοποιός – κινησιολόγος), Δώρα Ζούμπα (χορογράφος), Όλγα Παππά (ηθοποιός), Γιάννα Κούλα (παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτης), Αγαθή Τέλη (θεατρολόγος), Ειρήνη Δόβα (καθηγήτρια μουσικής). Στην πορεία και ανάλογα με τη συμμετοχή θα προστεθούν κι άλλοι διδάσκοντες.
Πληροφορίες στο τηλ. 2651025670 καθημερινές, πρωινές ώρες και στην ιστοσελίδα www.dipetheioannina.eu.
Αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν από τον ιστότοπο http://dipetheioannina.eu/?cat=1 και να την αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου