Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Ν.Άρτας - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Ν.Άρτας

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε το Νοσοκομείο μας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, μια μέρα μετά που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Διοικητής του κ. Μπαλάσκας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Ήπειρο για την παράδοση στο ΕΚΑΒ νέων ασθενοφόρων.
«Καλοδεχούμενος» ο νέος διοικητής, «καλοδεχούμενος» κι ο υπουργός! Στην σύσκεψη βέβαια που διοργανώθηκε από την διοίκηση και τον νέο διοικητή στο Νοσοκομείο, με αφορμή την επίσκεψη του αν.υπουργού αργά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουλίου, ΔΕΝ καλεστήκαμε. Παραβρεθήκαμε όμως (ΑΥΤΟΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΜΕ) κι εκφράσαμε τις αποφάσεις μας για την αξιοπρεπή λειτουργία του Νοσοκομείου , για την ανάγκη μαζικών προσλήψεων μόνιμων γιατρών, διοικητικού, παραϊατρικού και τεχνικού προσωπικού, για την ανάγκη να μην μειωθεί το έργο της καθαριότητας όπως αποφασίστηκε κατά 20%, για την λειτουργία των Κέντρων Υγείας και του ΚΕΦΙΑΠ, για την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για την δημόσια υγεία προκειμένου να παραμείνει η υγεία ένα δημόσιο αγαθό ,την αντίθεση μας για τις μεθοδεύσεις εκχώρησης Νοσοκομείων ( Σαντορίνης), ψυχιατρικών κλινικών και δομών ψυχικής υγείας στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) καθώς και την απαίτηση μας να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών.
Ο κύριος Πολάκης στην απάντηση του, μίλησε για προσλήψεις γενικά και αόριστα (άλλωστε εξαγγέλλονται εδώ και χρόνια αυτές οι προσλήψεις, δεν είναι η πρώτη φορά). Σχολίασε ότι το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από την φυγή στο εξωτερικό των γιατρών και συμπλήρωσε λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες να τους πείσουν να γυρίσουν πίσω! Είναι προφανείς οι «προσπάθειες» της κυβέρνησης άλλωστε και καταδεικνύονται από την πολιτική που υλοποιεί, από το φορολογικό, από το ασφαλιστικό – που σε συνδυασμό ουσιαστικά απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να ασκήσει ατομικό επάγγελμα, άρα και στους γιατρούς, από τα εργασιακά που ετοιμάζονται τον Σεπτέμβρη και θα επιδεινώσουν κι άλλο την ήδη απορρυθμισμένη αγορά μισθωτής εργασίας με μισθούς της τάξης των 300 και 400 € ακόμη και για το επιστημονικό προσωπικό, από τα ποσοστά της ανεργίας που είναι στα ύψη και δεν πέφτουν, από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για σταθερή και  μόνιμη δουλειά. Σε ότι αφορά στην καθαριότητα είπε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να «φύγουν οι εργολάβοι» από τα Νοσοκομεία- πράγμα όμως που προφανώς δεν μπορεί να γίνει με την «μετατροπή» των εργαζόμενων στην καθαριότητα σε «ατομικούς εργολάβους», ενώ παρεμβαίνοντας μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τόνισε ότι δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός  και για τον λόγο αυτό μειώθηκε το έργο της καθαριότητας. Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Σαντορίνης είπε ότι προκειμένου να το λειτουργήσουν, το εκχώρησαν στην ΑΕΜΥ αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το μέλλον των ψυχιατρικών κλινικών και των δομών ψυχικής υγείας. Σε ότι αφορά στα δεδουλευμένα, δεσμεύθηκε, ακολουθώντας την πεπατημένη τόσων και τόσων προηγούμενων υπουργών, ότι θα υπάρξει πληρωμή τον Οκτώβριο.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων θέλει να ενημερώσει ότι οι εργαζόμενοι κι η δημόσια υγεία στην χώρα δεν αντέχουν άλλο ούτε «δεσμεύσεις», ούτε «προσπάθειες», ούτε επικοινωνιακή πολιτική. Απαιτούν εδώ και τώρα την καταβολή των χρημάτων της δεδουλευμένη εργασίας ( 2008-2009-2010-2012-2013), απαιτούν προσλήψεις προσωπικού και σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, απαιτούν μισθούς αξιοπρέπειας κι όχι μισθούς πείνας, απαιτούν να παραμείνουν τα Νοσοκομεία δημόσια και η υγεία δημόσιο αγαθό και θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στις πολιτικές που ανοίγουν τις πόρτες, δήθεν «εξαναγκασμένοι», στην ιδιωτικοποίηση και στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σφαγή των μισθών και των συνθηκών εργασίας, στα πρότυπα που έχουν επιβάλει στις συναδέλφισσες μας καθαρίστριες.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, την κοινωνία και το λαό, σε εγρήγορση και αποφασιστικότητα για δυναμικούς αγώνες ώστε να αποτραπούν οι ανθυγιεινοί κι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και των αφεντικών τους.

Άρτα, Αύγουστος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου