Στις εκδηλώσεις μνήμης δεν χωρούν δημόσιες σχέσεις κ. πρωθυπουργέ. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Στις εκδηλώσεις μνήμης δεν χωρούν δημόσιες σχέσεις κ. πρωθυπουργέ.

Η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής  θα μπορούσε, υπό κανονικές συνθήκες, να εκληφθεί ως κίνηση με ιδιαίτερο συμβολικό βάρος. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του έργου της διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, μια τέτοια κίνηση του πρωθυπουργού θα μπορούσε, υπό κανονικές συνθήκες, να σηματοδοτεί την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για διεκδίκηση των οφειλόμενων από τη Γερμανία πολεμικών αποζημιώσεων, την ηθική και υλική αποκατάσταση των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Δυστυχώς όμως δε βρισκόμαστε υπό κανονικές συνθήκες. Βρισκόμαστε για έκτη συνεχή χρονιά υπό καθεστώς μνημονιακών δεσμών, με τη θηλιά να σφίγγει ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου. Για έναν πρωθυπουργό, που από το «Καμία θυσία για το ευρώ» μετακινήθηκε με περισσή άνεση στο «Πάση θυσία στο ευρώ»,  μοιάζει εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινήσεις που θα δυσαρεστήσουν την ηγεμονική δύναμη της ευρωζώνης. Από την άποψη αυτή, η παρουσία του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του Κομμένου θα πρέπει μάλλον να εκληφθεί ως μια ανέξοδη κίνηση καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, που παίρνει τη θέση της πλάι σε μια άλλη ανέξοδη κίνηση καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως ήταν η πριν από ενάμιση χρόνο κατάθεση στεφάνου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Τέλος, η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε έναν κατεξοχήν αγροτικό Δήμο, όπως ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, με οποιαδήποτε αφορμή κι αν πραγματοποιείται, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να απαλύνει τη ζοφερή καθημερινότητα των ανθρώπων, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις ασφαλιστικές απαιτήσεις να αυξάνονται και τη λιγοστή περιουσία τους να κινδυνεύει από τις φοροεπιδρομές και την αρπακτική μανία των ανακεφαλαιοποιημένων με χρήματα του ελληνικού λαού Τραπεζών. Ας μην τρέφει αυταπάτες ο πρωθυπουργός για την επίσκεψή του στο Κομμένο. Η ελπίδα διαψεύστηκε, η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Οι δημόσιες σχέσεις και οι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ν.ΣΚΟΥΦΑ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΣΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου