Ιωάννινα:Κατασκευάστηκε Και Ασφαλτοστρώνεται Η Λεωφόρος Δημοκρατίας. - EPIRUS VOICE

Breaking

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ιωάννινα:Κατασκευάστηκε Και Ασφαλτοστρώνεται Η Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Κατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώνεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας
Θ. Μπέγκας: «Λύνουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα στη Νέα Ζωή»
Η Λεωφόρος Δημοκρατίας «μαυρίζει» αυτές τις μέρες.  Προηγήθηκαν  εργασίες για τις απαιτούμενες υποδομές (νησίδα – πεζοδρόμια- διευθέτησ
η όμβριων υδάτων κ.λ.π) και αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, που επισκέφτηκαν σήμερα το εργοτάξιο, έκαναν λόγο για ένα έργο που λύνει διαχρονικά προβλήματα των κατοίκων στη Νέα Ζωή.
Πράγματι η Λεωφόρος Δημοκρατίας αποτελούσε πρόβλημα πολλών ετών για τους κατοίκους της περιοχής και  διαχρονικό αίτημα τους προς το Δήμο η κατασκευή του, καθώς παρέμενε χαλικόδρομος που σε κάθε έντονη βροχόπτωση μετατρέπονταν σε «ποτάμι».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για  ένα έργο που «αποτελούσε αναγκαιότητα για την περιοχή» και «διαχρονικό αίτημα των κατοίκων που έρχεται από πολλά χρόνια πίσω». Κι όπως υπενθύμισε, τα μεγάλα προβλήματα που υπήρξαν  στην περσινή κακοκαιρία «έδειξαν πόσο μεγάλη αναγκαιότητα ήταν αυτό το έργο».
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και στις συνθήκες της κρίσης, προσπαθούμε να παρέμβουμε σε όλο το Δήμο. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη μικρότερες και μεγαλύτερες εργολαβίες που λύνουν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινάει ο μεγάλος άξονας Βηλαρά- Βαλαωρίτου-28ης Οκτωβρίου».
Για τα έργα που εξελίσσονται στην πόλη ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «αντιμετωπίζουμε την πόλη ισότιμα, δεν βλέπουμε προνομιούχες και μη προνομιούχες περιοχές» και δεν αρνήθηκε πως υπήρξαν καθυστερήσεις σε έργα λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν. Όμως κατέληξε λέγοντας πως «αυτό που υποσχόμαστε στους συμπολίτες μας είναι ότι τα έργα θα έχουν συνέχεια».
Έργα για την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, αναφέρθηκε σε έργα που  «ανακουφίζουν  και βελτιώνουν την  καθημερινότητα των συμπολιτών μας» και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Σύμφωνα με τον κ. Λιόντο, «προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και να υλοποιήσουμε έργα που αποτελούσαν  ανάγκη και αίτημα πολλών ετών». Παρεμβάσεις που δεν έγιναν σε εποχές πολύ καλύτερες από τη σημερινή για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.
Η Λεωφόρος Δημοκρατίας στη Νέα Ζωή, είναι πλέον μια πραγματικότητα - σημείωσε ο Αντιδήμαρχος-  όπως πραγματικότητα είναι στην άλλη πλευρά της πόλης, στη Βρυσούλα και το Λασπότοπο, έργα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους όπως η ‘Ψαρών’, η ‘Αριστοτέλους’, η ‘Γεννηματά’ κ.λ.π, όπως επίσης τα έργα διαμορφώσεων δρόμων και ασφαλτοστρώσεων που εξελίσσονται στα Καρδαμίτσια, άλλη μια περιοχή που ήταν στην αναμονή για χρόνια.
Ο κ. Λιόντος «θυμήθηκε» ότι η Λεωφόρος Δημοκρατίας ήταν ένα από τα πρώτα που επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι τις πρώτες μέρες θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους να ζητούν επιτακτικά να γίνει ο δρόμος. «Τότε ο Δήμαρχος το είχε υποσχεθεί και βλέπαμε ότι κανένας από τους κατοίκους δεν το πίστευε, ίσως γιατί είχαν κουραστεί από υποσχέσεις. Είμαι χαρούμενος που σήμερα το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Δεν σταματάμε είμαστε εδώ και συνεχίζουμε», είπε.

Ασφαλτόστρωση σε Βηλαρά – Απαγόρευση κυκλοφορίας
Από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ξεκινάει η ασφαλτόστρωση ενός από τους κεντρικούς άξονες των Ιωαννίνων, Βηλαρά – Βαλαωρίτου – 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα δεν πρόκειται απλώς για ασφαλτόστρωση αλλά για  ανακατασκευή αφού θα ξηλωθεί το παλιό οδόστρωμα. Το έργο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα, μέσα στο φθινόπωρο. Τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το κομμάτι Βηλαρά-Βαλαωρίτου.
 Επίσης, επειδή  πρόκειται για εμπορικό άξονα και δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, για να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση που αναμενόμενα προκαλεί ένα τέτοιο έργο, αποφασίστηκε να εξελιχθεί τμηματικά. Δηλαδή θα κλείνει ένα τμήμα του δρόμου, ενώ το υπόλοιπο θα είναι σε κυκλοφορία, θα ολοκληρώνεται το έργο σε αυτό το τμήμα, θα δίνεται σε κυκλοφορία και θα ακολουθούν οι εργασίες στο επόμενο.
Έτσι από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό πως από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου, κλείνει η οδός Βηλαρά στο τμήμα της που ξεκινάει από την οδό Βορείου Ηπείρου και φθάνει μέχρι τις οδούς Μπολάνου και Ευγένιου Κορίλα.  Στο τμήμα αυτό απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου