Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τις Προοπτικές της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τις Προοπτικές της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, συζήτησε το θέμα «Προοπτικές της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Τμήματος ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα» και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:
Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τον Δήμο μας, καθώς και για ολόκληρη τη Θεσπρωτία.
Διαπιστώνει ότι τα τελευταία χρόνια ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες αφαίρεσαν τα πλεονεκτήματα του και στέρησαν τη μοναδικότητα του.
Ζητεί από την πολιτεία να βάλει φρένο στις προσπάθειες περεταίρω υποβάθμισης του και καλεί όλους τους φορείς της Θεσπρωτίας σε επαγρύπνηση.
Στηρίζει τέλος, τα αιτήματα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων τα οποία αφορούν:
την αποκατάσταση της κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών» σε εισαγωγική κατεύθυνση, με άντληση υποψηφίων από το 1ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο και την επιτυχή εξέταση στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας.
την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος.
την επίσπευση της αποκατάστασης και των λοιπών πτερύγων του πρώην «Ξενία» ώστε να λειτουργήσει η φοιτητική εστία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της (72 κλίνες).
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα. Σία Αναγνωστοπούλου, στους Βουλευτές Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση και κ. Βασίλειο Γιόγιακα, στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευριπίδη Γλαβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου