Αποτελέσματα της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ. - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αποτελέσματα της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ.

Η Τριμελής Γραμματεία  της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ διαβουλεύθηκε με τα Ιδρύματά μας,  σε σχέση με τα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία και κατέληξε στα εξής:

·         Το  πόρισμα της Επιτροπής για την Παιδεία είναι μονόπλευρο και χωρίς τεκμηρίωση. Καμία από τις εισηγήσεις της Συνόδου  των Προέδρων ΤΕΙ και των ελάχιστων (δύο) μελών από τα ΤΕΙ που συμμετείχαν στην Επιτροπή δεν λήφθηκε υπόψη.

·          Ο διαχωρισμός των Τμημάτων των ΤΕΙ σε τέσσερις κατηγορίες, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί η θέση τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, είναι αυθαίρετος, υποβολιμαίος και ουσιαστικά αντισυνταγματικός.

·         Θεωρούμε απαράδεκτη «τη δημιουργία μιας ολιγομελούς επιτροπής» για την αξιολόγηση των Τμημάτων. Δηλαδή δεν θα ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αξιολογήσεις, που είναι άριστες και θετικές, που έγιναν από θεσμικό όργανο της πολιτείας (Α.ΔΙ.Π.)  και θα ορισθεί ολιγομελής επιτροπή για να αξιολογήσει πραγματικά τι; Προτείνουμε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να πάρει τις αξιολογήσεις της Α.ΔΙ.Π. όλων των ΑΕΙ και να τις αξιοποιήσει.

·         Κατά καιρούς και όχι μόνο τώρα μια «ομάδα» γνωστών πανεπιστημιακών προσπαθούσε και προσπαθεί να καταργήσει τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα. Πραγματικά μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν έχει διδαχθεί τίποτα; Δεν παρακολουθεί τι γίνεται στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες;

·         Με την κρίση που υπάρχει σήμερα στον εργασιακό τομέα οι περισσότεροι πτυχιούχοι των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα πηγαίνουν στις Ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστούν. Αυτά θα τα λάβει υπόψη της η Πολιτική Ηγεσία;  Ή θα επιδιώξει να υποβαθμίσει τα πτυχία των φοιτητών των ΤΕΙ;

·         Η μόνη εφικτή πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί είναι τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα να γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

·         Τα ΤΕΙ θα εκθέσουν τις απόψεις τους για τον ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Αναπληρώτρια Υπουργό κα Σία Αναγνωστοπούλου.

·          Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ευθύνη και οφείλει, άμεσα να πάρει δημόσια θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου