Εποικοδομητική η επίσκεψη του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννου Γραμματίδη στον Νομό Ιωαννίνων. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Εποικοδομητική η επίσκεψη του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννου Γραμματίδη στον Νομό Ιωαννίνων.

Ιωάννινα, 3 Ιουνίου 2016 – Ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος  ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης στον κύκλο των συναντήσεων του με φορείς της τοπικής κοινωνίας στα Ιωάννινα είχε έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Παπαδιώτη, με τον οποίον συζήτησε τους στρατηγικούς στόχους της περιφέρειας  Ηπείρου όσον αφορά τον τουρισμό, τις υποδομές και τον πρωτογενή τομέα. Επιπρόσθετα, συνομίλησαν για τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός στο σιδηροδρομικό και αεροπορικό δίκτυο παρά τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Μεταφορών.

Στη συνέχεια, ο κ. Γραμματίδης, συνάντησε τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων κ. Iωάννη Βασιλάκο, με τον οποίο συζήτησε το πρόγραμμα αστυνόμευσης της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε με τον Πύραρχο της  Πυροσβεστικής  Ιωαννίνων
 κ. Γεώργιο Χαβέλα με τον οποίο συζήτησε το πρόγραμμα πυρόσβεσης της περιοχής αλλά και το ευρύτερο έργο και τη δραστηριότητα του Πυροσβεστικού Σώματος που στηρίζονται στην καινοτομία και την εργατικότητα των ανδρών του.

O κ. Γραμματίδης συναντήθηκε ακόμα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μήτση και τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Δημητρίου, από τους οποίους έλαβε επιπλέον πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όσον αφορά τους οδικούς άξονες, τα προβλήματα με την σιδηροδρομική γραμμή και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης του radar στο αεροδρόμιο. Ο κ. Γραμματίδης ενημερώθηκε ακόμα για μία σειρά προβλημάτων όπως η απουσία των μεγάλων επιχειρήσεων από την περιοχή, η μη εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων και η αδυναμία προβολής των τουριστικών προϊόντων.

Τέλος, ο κ. Γραμματίδης επισκέφθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Νταλαμάγκα, τον Αντιπρόεδρο κ. Τιμολέων Γκαραμέτση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Θανάση Λέντζη, με τους οποίους συζήτησαν εκτενώς το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εμπορικός σύλλογος στα πλαίσια στήριξης της επιχειρηματικότητας της τοπικής κοινωνίας. Η ανάγκη φορολογικής σταθερότητας με συγκεκριμένη διάρκεια δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τόσο ουσιαστική συζήτηση.

Συμπερασματικά, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε τα εξής: «Με τους συνεργάτες μου επισκέφθηκα την περιοχή των Ιωαννίνων σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όπου συσσωρεύονται προβλήματα τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης της χώρας όσο και του προσφυγικού ζητήματος. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό φρόνημα των διοικήσεων όσο και των ανδρών τόσο του Αστυνομικού Σώματος όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού. Επιτελούν ένα ηράκλειο έργο παρά την έλλειψη μέσων και τα ποικίλα προβλήματα της περιοχής που έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Ο πρωτογενής τομέας εξάλλου έχει καταρρεύσει ενώ παράλληλα, τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής δεν έχουν τη δέουσα προβολή σε συνδυασμό με το ότι λείπουν οι απαραίτητες τουριστικές υποδομές αλλά και η προβολή της περιοχής στο εξωτερικό, ώστε τα Ιωάννινα να αποτελέσουν τόπο διαμονής και όχι απλά επίσκεψης και διέλευσης τουριστών. Οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις απέτυχαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ιστορικής περιοχής των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές και οι πολίτες να πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους δράση για να αναπληρώσουν στο μέτρο του δυνατού αυτή την αδιαφορία. Η Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα, παρά το ότι δεν έχει ακόμα κοινοβουλευτική παρουσία, θα κάνει κάθε δυνατή παρέμβαση ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής» κατέληξε ο κ. Γραμματίδης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου