Έκθεση Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής στους Μελιγγούς Δωδώνης. - EPIRUS VOICE

Breaking

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Έκθεση Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής στους Μελιγγούς Δωδώνης.

Η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών «Η Θεοτόκος» διοργανώνουν έκθεση Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής, στην Πινακοθήκη Μελιγγών.
Η έκθεση, με τίτλο «Ξυλογλυπτική – Βυζαντινή Αγιογραφία και άλλα θρησκευτικά θέματα», τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, και σε αυτή θα εκθέσουν έργα τους οι αγιογράφοι Αθανασία Καραγιάννη, Αντώνης Καρασταμάτης και Μαρία Κότση καθώς και οι ξυλογλύπτες Χρήστος Καρατζάς και Δημήτρης Καρατζάς.

Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, ώρα 8.15 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών.
Θα προηγηθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (7:00 μ.μ.), χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου.
Την εκδήλωση, της οποίας συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας, θα συνοδεύσει μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ. Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη (www.meliggoi.gr και 6951303567).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου