{ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ} για έργα στο δήμο και πολιτιστική πρωτεύουσα. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

{ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ} για έργα στο δήμο και πολιτιστική πρωτεύουσα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κος Δήμαρχος ανέφερε ότι πολλά «μέτωπα» έχουν ανοίξει, σε επίπεδο έργων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Προσπάθησε να μας πείσει για τον «οργασμό» των έργων που εκτελούνται, μεγεθύνοντας μια κατάσταση η οποία, όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο ίδιος, δεν είναι αντάξια της πόλης μας.
Δεν απάντησε στις ερωτήσεις μας για την ΔΕΥΑΙ, αλλά αρκέστηκε να πει ότι όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν πως «κάτι γίνεται». Ας ερωτηθούν οι πολίτες λοιπόν για το κόστος του νερού αλλά και τις υπηρεσίες που τους παρέχονται από την επιχείρηση. Κατά τα άλλα, η πολυδιαφημισμένη συζήτηση για τη ΔΕΥΑΙ, αυτή που εδώ και δυο χρόνια περιμένουμε, για άλλη μια – πολλοστή – φορά δεν προσδιορίστηκε.
Για την πολιτιστική πρωτεύουσα κατηγορηθήκαμε και πάλι από τον κ. Γκόγκο για «μαύρη αντιπολίτευση», ενώ δεν βρήκε κανένα μειονέκτημα στο φάκελο των Ιωαννίνων και δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος στην τακτική του Πνευματικού Κέντρου που διαχειρίστηκε την υπόθεση. Αντιθέτως, όλα έγιναν τέλεια και αυτό που έφταιξε ήταν η επιτροπή των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που μας αδίκησε στη βαθμολογία (μόνιμα αδικημένοι είμαστε άλλωστε) και η …Καλαμάτα! Η φράση του «δεν θέλαμε μια τέτοια πολιτιστική πρωτεύουσα», που εύκολα μεταφράζεται σε «όσα δεν φτάνει η αλεπού…», θα παραμείνει στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου ως μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας! Ο κος Δήμαρχος, αντί να τον παύσει, δήλωσε ικανοποιημένος γιατί «κάτι θα μείνει». Ξοδέψαμε 250 χιλιάδες ευρώ (τα 50 τα χρωστάμε ακόμη) για αυτό το «κάτι». Καμία κουβέντα όμως για ανάληψη ευθυνών, οι οποίες αναλήφθηκαν από την Αντιπρόεδρο του Πνευματικού κέντρου με την παραίτησή της. Μια παραίτηση με την οποία η άμεση συνεργάτιδα του Προέδρου καταδίκαζε τον τρόπο λειτουργίας του Πρόεδρου του Πνευματικού Κέντρου σε θέματα όπως η συλλογικότητα, η συνεργασία και η συνέπεια. Χθες, η πρώην Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου δήλωσε ότι «έγιναν οργανωτικά λάθη, λάθος επιλογές ανθρώπων, οι εταιρίες άλλαζαν, δεν ακουμπήσαμε την κοινωνία, δεν την εμπλέξαμε, θα έπρεπε να έχει συμμετοχή, να είναι χαρά και όχι να αφεθεί στα χέρια κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων». Αυτή η κριτική λοιπόν ήταν «υπέρβαση της μιζέριας» σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ενώ η δική μας «μαύρη αντιπολίτευση». Οι συμπολίτες μας ας κρίνουν.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να βγει από το αποστειρωμένο περιβάλλον στο οποίο ζει, να σκύψει στα προβλήματα των Γιαννιωτών και να δουλέψει. Έχουν παρέλθει σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της και ο πολίτης των Ιωαννίνων δεν έχει δει σχεδόν καμία καλυτέρευση της  καθημερινότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου