65,71 κιλά ακατέργαστη ινδική κάνναβη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας (φωτό). - EPIRUS VOICE

Breaking

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

65,71 κιλά ακατέργαστη ινδική κάνναβη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας (φωτό).

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, 43χρονος ημεδαπός για παράβαση διατάξεων του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο από Στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, επικαθήμενο εντός του φορτίου (παλέτες εμφιαλωμένων νερών – αναψυκτικών) και συγκεκριμένα στη μέση του φορτίου, υπήρχε πλαστική δεξαμενή, η οποία περιείχε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους εξήντα πέντε κιλών και εβδομήντα ενός γραμμαρίων (65,71 kg) περίπου, συσκευασμένη σε εξήντα πέντε (65) πακέτα.
Στη συνέχεια αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 43χρονος φορτωτής του επικαθήμενου, ο οποίος και εντοπίστηκε έξωθεν της οικείας του.
Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. του ανωτέρω, ανευρέθηκαν επίσης 1,5 γραμμάρια σε μεικτή συσκευασία, πιθανόν ναρκωτική ουσία κοκαΐνης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και το επικαθήμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου