Διάκριση 2ου Ε.Κ. Ιωαννίνων σε πανελλήνιο διαγωνισμό. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Διάκριση 2ου Ε.Κ. Ιωαννίνων σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

Σημαντική διάκριση και βράβευση του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ιωαννίνων στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιχνιδιού στο Scratch.
Σημαντική διάκριση και βράβευση του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου (E.K.) Ιωαννίνων με το «Ειδικό βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας για την καλλιέργεια του ψηφιακού αλφαβητισμού» στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Παιγνιδιού στο Scratch, ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, από το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανιών, Σχολικούς Συμβούλους και Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
Σκοπός του διαγωνισμού (http://festman.schoolab.gr/festival/15) ήταν η συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία ανάπτυξης ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, με την αξιοποίηση του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Scratch (https://scratch.mit.edu/about/) που έχει αναπτυχθεί και συντηρείται από το MIT (http://www.mit.edu/) , καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 984 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου (Γενικού & Επαγγελματικού) και Ειδικών Σχολείων και 146 εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, ενώ αναπτύχθηκαν 359 διαφορετικά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ιωαννίνων συμμετείχε με το παιχνίδι Snowflakes (https://scratch.mit.edu/projects/103718338/) και κατάκτησε μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς βραβεύθηκε με το «Ειδικό βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας για την καλλιέργεια του ψηφιακού αλφαβητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου