ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ: Να πάτε στο πρωτοδικείο. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ: Να πάτε στο πρωτοδικείο.

Στις τελευταίες εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,  και με βάση τον 1264/82 , και όχι με την απλή αναλογική,  έγινε ένα συνειδητό ή  ασυνείδητο λάθος,  και «κλέφτηκε» μια έδρα από την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.  
Πάγια θέση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι η ταξική ανεξαρτησία των σωματείων και των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, άρα και από την αστική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την ΠΑΣΚΕ/ ΔΑΚΕ, αλλά δυστυχώς  και το ΠΑΜΕ, που το προηγούμενο διάστημα προσέφυγαν στην αστική δικαιοσύνη. 
Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αποφάσισε να αποταθεί στο νέο ΔΣ του ΕΚΙ, για να πάρει θέση και να επανορθώσει την αδικία, με τρόπο πολιτικό και όχι νομικό. Δημοσιεύοντας το παρακάτω κείμενο: 

Επιστολή της Ταξικής Ενότητας προς το Δ.Σ. και την εφορευτική επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων
Στις πρόσφατες εκλογές της 5/5/2016 για την ανάδειξη της προσωρινής διοίκησης του Ε.Κ.Ι τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Ψηφίσαντες ήταν 90 αντιπρόσωποι από τους 94 εκλεγμένους και οι έγκυροι ψήφοι 89. Άρα το εκλογικό μέτρο ήταν ο «τυχερός» αριθμός 6,84 αφού 89/13=6,84. Το ΠΑΜΕ στην πρώτη κατανομή παίρνει 6 έδρες αφού οι 47 ψήφοι του διαιρούμενοι δια του εκλογικού μέτρου ισούνται με  6,87, ενώ η ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ στην πρώτη κατανομή παίρνει 4 έδρες αφού 34/6,84=4,9 ενώ αδιάθετες στην πρώτη κατανομή παραμένουν 3 έδρες οι οποίες στην δεύτερη κατανομή περνούν η μία στην ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ που είχε το μεγαλύτερο υπόλοιπο (άρα ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ σύνολο 5 έδρες) η επόμενη στο ΠΆΜΕ και η Τρίτη αδιάθετη έδρα στην Ταξική Ενότητα.

Στις 25 Μάιου συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΚΙ και ομόφωνα αποφάσισε πως δεν είναι αρμόδιο να αποφασίσει και πως αν θεωρεί η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πως υπάρχει θέμα, ας πάει στο Πρωτοδικείο, αφήνοντας αιχμές ο πρόεδρος πως επιθυμούμε τον διορισμό της διοίκησης. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και παρόλο που αδικηθήκαμε δεν θα βάλουμε τα αστικά δικαστήρια «διαιτητή» στις διαφορές μας.  
Σύσσωμοι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ ΠΑΜΕ όπως έπραξαν και οι ίδιοι, βγάζοντας την  πολιτική ευθύνη από πάνω τους, έθεσαν το πρωτοδικείο ως τον «ταξικό» κριτή, των διαδικασιών μας. Ενώ με την συγκεκριμένη θέση, και πολιτικά νομιμοποιούν την «κλοπή» της έδρας από την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Νομιμοποιούν την νόθευση των πολιτικών συσχετισμών στο Εργατικό κίνημα και κέντρο στα Ιωάννινα.
Κατά αυτό τον τρόπο όμως 1) προσφέρουν χρυσές ευκαιρίες να αλλάξει το 1264/82 προς το χειρότερο, αντί να πιέζουν για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. 2) Ενώ το ΠΑΜΕ πρέπει να αποφασίσει πως δεν είναι συνεπές να μιλάει για την απλή αναλογική,  ενώ το ίδιο εφαρμόζει ενισχυμένη αναλογική.   
Η μετατροπή των αστικών δικαστηρίων σε «διαιτητή» των διαφορών και «κριτή» των διαδικασιών στο εργατικό κίνημα και  συνδέεται και συνδυάζεται  με την  οικονομική εξάρτηση των σωματείων από το κράτος.  Μια εξάρτηση που διαμορφώνει κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες πάσης ιδεολογίας και ενδυμασίας. 
Μέσα από αυτή την κρατική, δικαστική και οικονομική εξάρτηση των συνδικάτων, δεν είναι και δύσκολο να εξηγήσεις, γιατί  μαζικές απεργιακές εκρήξεις , όπως η 4η  Φλεβάρη, εκφυλίζονται, σε 48ωρη απεργία, την ημέρα που θα κατεβαίνουν τα μέτρα. 
Προσφέροντας δηλαδή την ευκαιρία των κινήσεων στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Απεναντίας -ένα πραγματικά πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητο εργατικό κίνημα-  θα επιχειρούσε με κάθε μέσο να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να στριμώξει την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου