ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Ταξικός ο χαρακτήρας του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.(βίντεο) - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Ταξικός ο χαρακτήρας του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.(βίντεο)

Τον ταξικό χαρακτήρα του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (περίοδος 2015 - 2019), ο οποίος συζητήθηκε σε Επιτροπή της Βουλής, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Επισήμανε ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι υποταγμένος στη φιλοσοφία και στο συνολικότερο προσανατολισμό του ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλίσει σε συνθήκες κρίσης νέα υπερκέρδη στην οικονομική ολιγαρχία, μέσα από τις επενδύσεις λιμναζόντων κεφαλαίων.
Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι τα 20 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, δεν βελτίωσαν σε τίποτα τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, αλλά λειτούργησαν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης, ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση κρατικών εκτάσεων στην Κέρκυρα και άλλα νησιά του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου