Απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τους σπουδαστές των ΙΕΚ. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

Προς
Κ. Μαρία Καραμεσίνη
Διοικητής ΟΑΕΔ
ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ 
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με απόφαση του, συμμετέχει και στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών των ΙΕΚ που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διαγραφούν από τα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ. 
Είναι μέλη των δικών μας σωματείων οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι που προσπαθούν αποκτώντας έναν τίτλο από τα ΙΕΚ να βρουν δουλειά.   
Στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να μειώσει, στα χαρτιά, τα τεράστια ποσά ανεργίας αλλά ταυτόχρονα να χάσουν οι σπουδαστές τις ελάχιστες παροχές που δικαιούνται ως άνεργοι. Η σημερινή συγκυβέρνηση εκμεταλλεύεται νομοθεσίες που ψήφισαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να διαγράψει τους σπουδαστές που κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν ακόμα και χρεωμένοι με τα επιδόματα ανεργίας που τυχόν έπαιρναν, να απολυθούν σε περίπτωση που βρήκαν κάποια δουλειά με τα μόρια της ανεργίας ή να πεταχτούν έξω από πίνακες κατάταξης σε διάφορα προγράμματα. 
Είναι εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση του ΟΑΕΔ πως "ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας". Είναι εκατοντάδες οι σπουδαστές που για να μπορέσουν να σπουδάσουν εργάζονται, και είναι χιλιάδες οι σπουδαστές που είναι άνεργοι και δυσκολεύονται να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους. 
Η ενεργοποίηση της νομοθεσίας του 1985, αποδεικνύει την αναλγησία της κυβέρνησης,  που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι επιλογή των σπουδαστών των ΙΕΚ να δουλεύουν ενώ σπουδάζουν, ούτε είναι επιλογή τους να μένουν άνεργοι και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές  τους ανάγκες για να τελειώσουν τις σπουδές τους. 
Η κυβέρνηση που δεν λαμβάνει απολύτως καμία μέριμνα για να προστατεύσει τους σπουδαστές των ΙΕΚ είναι απαράδεκτο τώρα να τους στερεί ακόμα και αυτές τις ελάχιστες παροχές των ανέργων. 
Καλούμε τώρα την Κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΔΣ του ΟΑΕΔ να βάλουν τέρμα στο κυνηγητό των ανέργων σπουδαστών να μην διανοηθούν να προχωρήσουν στη διαγραφή των σπουδαστών από τα μητρώα ανεργίας.
Από τη μεριά μας, θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των σπουδαστών του Νομού μας και να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. 

Κοινοποίηση: 
1. Ζάψας Γεώργιος – Διευθυντής Σχολών ΟΑΕΔ
2. Λαγού Ελευθερία – Προϊσταμένη ΟΑΕΔ-ΚΠΑ2 Ν. Ιωαννίνων

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΕΞΑΡΧΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΜΑΛΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου