Στην Ετήσια Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στην Ετήσια Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Την πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών, να υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση προς τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να αντιμετωπιστεί το νομοθετικό κενό που εμποδίζει την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε λιμναίο περιβάλλον, υιοθέτησε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. 
Ο Δήμος Ιωαννιτών, ως μέλος του Δικτύου, συμμετείχε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το διήμερο 28 και 29 Μαΐου και εκπροσωπήθηκε από το Δημοτικό Σύμβουλο, Χαράλαμπο Μπρέχα. 
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο κ. Μπρέχας έκανε παρουσίαση της Λίμνης Παμβώτιδας στα μέλη του Δικτύου, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού.
Παράλληλα κατέθεσε επιστολή του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, με την οποία διατύπωνε την πρόταση για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στο θέμα των υδατοδρομίων, πρόταση που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Δικτύου.   
Να σημειωθεί ότι στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, συζητήθηκαν – μεταξύ άλλων- θέματα σχετικά με τις χωροταξικές πολιτικές για τα σχέδια διαχείρισης και ανάπτυξης των παραλίμνιων περιοχών, τη διαχείριση τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης, οικονομικής εκμετάλλευσης και προστασίας των παραλίμνιων περιοχών, τις τεχνητές λίμνες της ΔΕΗ, την ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων και άλλα.
Στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες συμμετέχουν 32 Δήμοι της χώρας και είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με βασικούς σκοπούς την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των λιμνών και του περιβάλλοντος χώρου σε σχέση με το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον, την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων με στόχο την προστασία και την ορθολογική αξιοποίηση των λιμνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου