Γιατί κύριε Μπέγκα; - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Γιατί κύριε Μπέγκα;


Γιατί κύριε Μπέγκα;

1. Γιατί κ. Μπέγκα ξαναφέρατε για έγκριση την παράνομη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δακτύλιο, που έχει ακυρωθεί; Έτσι εννοείται τη χρηστή διοίκηση και το σεβασμό στους θεσ
μούς; Εμείς κ. Μπέγκα πιστεύουμε ότι προϋπόθεση της ανάπτυξης με ασφάλεια είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα και η αρτιότητα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων μέσω πραγματικής διαβούλευσης (την οποία παντοιοτρόπως αποθαρρύνατε σε όλη τη θητεία σας) γι’ αυτό προσφύγαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Γιατί κ. Μπέγκα μεταβάλατε τη θέση σας σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την παράνομη κατασκευή του οδικού άξονα  Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά; Υπήρξατε ένθερμος συμπαραστάτης στα αιτήματα όσων κατοικούμε στην περιοχή Κενάν Μεσαρέ, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες μας και την αγωνία για την ασφάλεια όσων μετακινούνται μέσω αυτής της οδού. Τώρα που το πλήθος των «ατυχημάτων» επιβεβαιώνει τις τότε ανησυχίες σας, γιατί στέκεστε εχθρικά απέναντί μας;

3. Γιατί κ. Μπέγκα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16/5/2011 (σε ταύτιση με τις απόψεις του εκπροσώπου μας, τον οποίο μάλιστα αποκαλέσατε Πρόεδρο και Εκπρόσωπο της γειτονιάς) ενώ επισημάνατε  τις παρανομίες στην κατασκευή της Κ.Μεσαρέ και (μεταξύ των άλλων) την επικινδυνότητά της εξαιτίας της ύπαρξης των στηθαίων που προκαλούν την ανάπτυξη υπερβολικών  ταχυτήτων, τώρα όχι μόνον αδιαφορείτε αλλά συκοφαντείτε τον εκπρόσωπό μας  χαρακτηρίζοντάς τον γραφικό και εμμονικό ενώ καταβαραθρώσατε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου στην κοινή προσφυγή μας που οδήγησε στην ακύρωση της παράνομης μελέτης την οποία τώρα επαναφέρετε;

4. Γιατί κ. Μπέγκα αρνείστε «πάση θυσία» να εφαρμόσετε τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ./16-5-2011 για τη λήψη της οποίας εσείς πρωτοστατήσατε και συμμετείχαν πολύ δραστήρια οι νυν αντιδημάρχοί σας κ.Μανταλόβας και κα Τσίλη καθώς και οι Δ.Σ. όλων των παρατάξεων κ.κ. Τασιούλας, Τσαμπαλάς, Μάντζιος, Γκέκας, Δοβανάς, Μπουραντάς, Φίλιος, Μασαλάς και οι αείμνηστοι Ριστάνης, Σκοπούλης);

5. Γιατί κ. Μπέγκα, εγκαταλείψατε τις πιο πάνω θέσεις σας; Ούτε την ταυτόσημη συμφωνία-εξαγγελία σας της 15-1-2015 θα τιμήσετε; Μήπως ξαφνικά γίνατε φανατικός οπαδός της ταχύτητας ή κάτι άλλο συμβαίνει;

6. Γιατί κ. Μπέγκα μας υποτιμάτε και μας δυσφημίζετε χαρακτηρίζοντάς μας  εχθρούς της ανάπτυξης; Εμείς κ. Μπέγκα, είμαστε υπέρμαχοι της κατασκευής του δρόμου από Βογιάνου ως Πανηπειρωτικό αλλά νόμιμα, δηλαδή με την ταυτόχρονη μελέτη και βελτίωση των εκατέρωθεν οδικών αξόνων που θα συνδεθεί. Όσοι θέλουν έκνομη «ελευθερία κινήσεων», σκέφτηκαν ποτέ πως σ΄ αυτούς τους αυθαίρετους άξονες γίνονται περισσότερα «ατυχήματα» από όσα σε ολόκληρη την Εγνατία και την Ιονία οδό μαζί; Αυτή την ανάπτυξη πρεσβεύετε εσείς;

7. Γιατί πάψατε να είστε μαζί μας κ.Μπέγκα; Γιατί δεν είστε με τις ανάγκες της πόλης; Εξηγήστε μας. Εμείς κ.Μπέγκα αγαπούμε την πόλη, τη γειτονιά, τις οικογένειές μας και θα εξακολουθήσουμε να τις υπερασπιζόμαστε. Δεν εξυπηρετούμε αδιαφανή, παράνομα συμφέροντα. Δεν πρόκειται να μας αφαιρέσει κανείς το δικαίωμα να αντισταθούμε στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας και να αξιώσουμε να μην κατασκευαστούν αυθαίρετοι δρόμοι-σκοτώστρες.

8. Η προσπάθειά μας για ασφάλεια των κοντινών μας οδών αφορά το σύνολο των κατοίκων. Οι συμπολίτες, που ενεπλάκησαν στα εκατοντάδες «ατυχήματα» που έγιναν στους εδώ δρόμους, κατοικούν οπουδήποτε στην πόλη.

8. Αξιότιμε Κύριε Μπέγκα, σας καλούμε για μια ακόμη φορά να συνδέσετε το σημερινό σας αξίωμα με τη λύση των προβλημάτων. Χρειάζονται μερικές μόνο ημέρες και ελάχιστα χρήματα για να υλοποιήσετε όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση του ΔΣ της 16/5/2011 και εξαγγείλατε στη σύσκεψη με την Επιτροπή μας στις 15/1/2015. Όπως γνωρίζετε, οι ακόλουθες βελτιώσεις αφορούν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και προβλέπονται στις υπάρχουσες μελέτες οι οποίες δε μπορούν να αναιρεθούν από κανέναν καλοθελητή:

 α. Να απομακρύνετε τις επικίνδυνες ατσαλόμπαρες.

 β. Να δημιουργήσετε τις διαβάσεις πεζών για τις οποίες έχετε τοποθετήσει σχετικές πινακίδες ενώ ταυτόχρονα εξαναγκάζετε τους πεζούς να πηδάνε τις ατσαλόμπαρες για να διαβούν, γελοιοποιώντας τον πολιτισμό και την πόλη μας.

γ. Να περάσετε το Αστικό για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συνδημότες της περιοχής, όπως ακριβώς προβλέπει η ομόφωνη Κυκλοφοριακή Μελέτη (κυρώθηκε σε ΦΕΚ πριν 2 μήνες).

δ. Να διαγραμμίσετε τις θέσεις στάθμευσης στις εκατέρωθεν 3ες λωρίδες της Κ. Μεσαρέ, σε μια εκ των οποίων, προ ολίγων ημερών, έγινε πάλι καραμπόλα (4 οχημάτων).

ε. Να βάλετε τις πινακίδες στους προβλεπόμενους πεζόδρομους πέριξ της Κ.Μεσαρέ, σε έναν εκ των οποίων, πριν λίγους μήνες, έγινε και νέα καραμπόλα 5 οχημάτων.

στ. Να ληφθούν άμεσα Μέτρα για τις συνεχιζόμενες πλημμυρικές καταστροφές πολύπαθων  νοικοκυριών σε Βογιάνου+Γεννηματά.

ζ. Να διανοίξετε τις 7 κάθετες στην Κ.Μ. οδούς που (όπως κατάγγειλαν και οι 4 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού στην αναπάντητη Επερώτησή τους της 11/11/2015):

 «Πληρώθηκε στο ακέραιο και έγινε η παραλαβή του έργου κατασκευής των καθέτων οδών, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, ενώ δεν έχει κατασκευαστεί».

Μετά τιμής

Η Επιτροπή Κατοίκων του οδικού άξονα Κ.Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά, που προωθεί τα ενυπόγραφα αιτήματα των 1400 εκεί συμπολιτών και τα οποία έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές (Συμβούλιο της Επικρατείας, Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου