«Οι σπόροι του Σταυρακίου» διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«Οι σπόροι του Σταυρακίου» διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

Το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, απέσπασε πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου και καινοτόμων προγραμμάτων.
Το σχολικό έτος 2015-2016, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου του Ευρωπαϊκού έργου (Inspiring Science Education & Green Learning Network) με θέμα: « Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων», που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία» - EDEN Open Classroom 2016: Open Schools for Open Societies.

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Open Discovery Space συνέχισε και φέτος τις δράσεις της, ξεκινώντας με ένα συνέδριο-συνάντηση με θέμα: «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία». Το συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή (ΕΑ) σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2016.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και το σχολείο μας επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή ανάμεσα στα δέκα σχολεία που βραβεύθηκαν για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τους σεναρίου.

Στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, συνεχίζουμε με συνέπεια τις δράσεις μας και υλοποιούμε το όραμά μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ευχάριστο, βιωματικό, ανοιχτό στην κοινωνία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας παρέχοντάς τους αυξημένου επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αρετές που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες.
Η Διεύθυνση του Σχολείου, συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς Χριστόφορο Πουλίζο, Ελένη Αγγέλη και Ευδοξία Αδάμου που υλοποίησαν το πρόγραμμα σε συνεργασία με τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες κυρίες Κατερίνα Χατζησάββα και Έλσα Κουτσού και ευχαριστεί ιδιαίτερα τον καθηγητή του ΠΤΔΕ Δρ Ιωάννη Φύκαρη για την πολύτιμη βοήθειά του. Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της περσινής Τετάρτης Τάξης που με κέφι και ακούραστη διάθεση συμμετείχαν στο πρόγραμμα που είχε τίτλο: «Οι σπόροι μιλούν για τη ζωή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου