Σειρά εκδηλώσεων για το «Έτος Μόραλη» στο Δήμο Αρταίων - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Σειρά εκδηλώσεων για το «Έτος Μόραλη» στο Δήμο Αρταίων

Σειρά εκδηλώσεων για το «Έτος Μόραλη» στο Δήμο Αρταίων
Με μια σειρά δράσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο ολοκληρώνεται το «Έτος Μόραλη» στο Δήμο Αρταίων. Το

2016 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην Άρτα και έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Μόραλη» από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Δήμος Αρταίων θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχει στο «Έτος Μόραλη» και διοργανώνει από την αρχή της χρονιάς εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.
Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» συναυλία του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, όπου θα ακουστούν κομμάτια του Μάνου Χατζηδάκι, φίλου και συνεργάτη του Γιάννη Μόραλη. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μαθητικός διαγωνισμός στα σχολεία της Ηπείρου με θέμα τον Γιάννη Μόραλη, ενώ θα τοποθετηθεί προτομή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας, που φέρει το όνομά του, ενώ η πλατεία έξω από την Πινακοθήκη θα πάρει το όνομα «Γιάννης Μόραλης».
Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς αναφέρει: «Ο Δήμος Αρταίων τιμά το μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Γιάννη Μόραλη, που γεννήθηκε στην Άρτα, γεγονός που κληροδοτεί μεγάλη πολιτιστική προίκα στον τόπο μας. Στόχος μας, μέσω των εκδηλώσεων, είναι να γνωρίσουν τον Γιάννη Μόραλη και το έργο του όλες οι ηλικίες και κυρίως τα παιδιά. Να εντρυφήσουν στην τέχνη του και να διδαχθούν από αυτή. Το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και καλούμε τους συμπολίτες μας να τις παρακολουθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου