Νέος Μητροπολίτης Αρτης Ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Νέος Μητροπολίτης Αρτης Ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος

Εκλέχθηκε  σήμερα  ο νέος ποιμενάρχης
 Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος με τη σεπτή ψήφο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης έλαβε 66 ψήφους έναντι 12 ψήφων του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Θεολόγου.

Το ευχάριστο μήνυμα, διαδόθηκε με την κωδωνοκρουσία όλων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως.

Ο Νέος Μητροπολίτης, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου, ήταν μέχρι σήμερα βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος υπό τον τίτλο Επιδαύρου, και είναι γνωστός και λίαν αγαπητός στους Αρτινούς.

Αυτή την ώρα ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Άρτης, δίδει το μικρό και μεγάλο μήνυμα ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πετράκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΤΗΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ
Ο Επίσκοπος Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ίδιου Πανεπιστημίου.
Εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου μοναχός στις 28 Ιουλίου 1991 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄, ο οποίος και τον χειροτόνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους Διάκονο στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερο στις 13 Οκτωβρίου 1996 .
Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη ως Ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και συγγραφή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Μητροπόλεως και εποίησε ιερές ακολουθίες τοπικών της Αργολίδος Αγίων εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο.
Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.
Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου