Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εθελοντικό πρόγραμμα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. - EPIRUS VOICE

Breaking

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εθελοντικό πρόγραμμα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης  - ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της προστατευόμενης περιοχής, υλοποίησε με επιτυχία Εθελοντικό Πρόγραμμα λειτουργίας μουσειακών και εκθεσιακών χώρων εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Η ανταπόκριση εθελοντών στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης υπήρξε μεγάλη, καθώς διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι ο χαρακτηρισμός ως «Εθνικού Πάρκου» της ευρύτερης περιοχής, δρα καταλυτικά στην προσέλκυση όχι μόνο χιλιάδων επισκεπτών αλλά και μεγάλου αριθμού ατόμων κάθε ηλικίας που επιθυμούν να εργασθούν εθελοντικά, συνδυάζοντας την προσφορά με τον εναλλακτικό τουρισμό. Μέσω του συγκριμένου εθελοντικού προγράμματος ο Φορέας Διαχείρισης λειτούργησε, τμηματικά τον Αύγουστο, τέσσερις χώρους εντός της προστατευόμενης περιοχής:
το «Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ελαφοτόπου – Τα Παραδοσιακά Επαγγέλματα – Μιχάλης Ματθ. Οικονομίδης» στον Ελαφότοπο Ζαγορίου,
το «Μουσείο Μανιταριών Λάβδας» στο χωριό Λάβδα Γρεβενών
την Βιβλιοθήκη Γρεβενιτίου  στο Γρεβενίτι Ζαγορίου
το Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Κόνιτσας, στην Κόνιτσα.

 Περισσότερα από 200 άτομα συνολικά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους συγκεκριμένους χώρους και να γνωρίσουν τις αξιόλογες συλλογές που διαθέτουν ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και για τις σημαντικές οικολογικές και πολιτιστικές αξίες της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την συγκεκριμένη δράση ζητώντας από το  Φορέα Διαχείρισης την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας του Εθελοντικού Προγράμματος.
Ο Φορέας Διαχείρισης, γνωρίζοντας ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ένα μέσο για να εστιάζουν τα άτομα και οι οργανισμοί στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες παρέχοντας ωφέλειες για τους εθελοντές, τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνία συνολικά, δεσμεύεται για την διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων και στο μέλλον  και ευχαριστεί θερμά, για την άριστη συνεργασία, τους εθελοντές, τις Δημοτικές Αρχές και τους Τοπικούς Συλλόγους που βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου