Η Κ.Μιτοπούλου απαντά σε δημοσιεύματα για τα προνοιακά ιδρύματα. - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Κ.Μιτοπούλου απαντά σε δημοσιεύματα για τα προνοιακά ιδρύματα.

Αν και πάγια πεποίθηση μου είναι να μην απαντώ σε δημοσιεύματα αλλά να αφήνω την κοινωνία να εισπράττει τα αποτελέσματα των ενεργειών μου, εντούτοις δεν θα επιτρέψω τη δημιουργία εντυπώσεων από κάποιους που το μόνο που γνωρίζουν είναι να καταγγέλλουν. Η κριτική για να είναι αποδεκτή οφείλει να συνοδεύεται από συγκροτημένες προτάσεις και όχι να μένει απλά σε πυροτεχνήματα χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές πρακτικές που η κοινωνία έχει ξεπεράσει.
Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου εξαρχής, αναφέρθηκα στην έλλειψη προσωπικού η οποία υφίσταται και στο Κ.Κ.Π.Π.Η και ουδέποτε απέκρυψα την πραγματικότητα. Έχω ευχαριστήσει επανειλημμένως το προσωπικό το οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα αρκετές φορές ακόμα και με αυταπάρνηση. Όσοι εργάζονται σε τέτοιες μονάδες γνωρίζουν καλά ότι η αλληλέγγυα διάθεση προς τον ωφελούμενο συνάνθρωπο αλλά και προς τον συνάδελφο είναι προαπαιτούμενο.
Παλεύουμε διαχειριζόμενοι μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση, η οποία δεν είναι απόρροια δικών μας πολιτικών και ανοίγουμε νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της πρόνοιας. Είμαστε αποφασισμένοι και είναι ήδη δρομολογημένο ένα νέο ενιαίο πλαίσιο στο οποίο θα υπόκεινται τόσο τα Ν.Π.Δ.Δ όσο και τα Ν.Π.Ι.Δ. Ένας νέος προνοιακός χάρτης στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις.
Με την ολοκλήρωσή του προχωράμε σε νέο οργανισμό όλων των Κ.Κ.Π.Π ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων και θα αποτυπώνει με σαφήνεια την νέου τύπου λειτουργία των Κέντρων αυτών. Στόχος μας είναι προφανώς η επάρκεια μόνιμου προσωπικού που θα συνεισφέρει στις προνοιακές ανάγκες της εποχής μας και όχι σε μονάδες απολιθώματα του παρελθόντος τα οποία δυστυχώς παραλάβαμε.
Καλούμε όλους να συνεισφέρουν στο δύσκολο έργο μας διότι η συνέργεια καλείται να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο  στο χώρο αυτό και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται απλά ως μέσο καταπολέμησης της έλλειψης προσωπικού. Προσωπικά, με χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένη διάθεση προσφοράς. Δυστυχώς ποτέ κανείς έως σήμερα δεν είχε προστρέξει σε αυτή διότι επέλεγαν τις κλειστές και μακριά από τα μάτια της κοινωνίας προνοιακές δομές. Αυτό ήδη αλλάζει !
Το γεγονός ότι σε μονάδες ΑΜΕΑ του Κέντρου μας οι γιατροί εργάζονται με σύμβαση έργου για κάποιους αυτό προφανώς μεταφράζεται ως ανυπαρξία  ιατρικού προσωπικού!
Στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Κόνιτσα η οποία  λειτουργεί καλά και το γνωρίζουν άπαντες, προφανώς και δεν είναι μόνοι τους οι υπάλληλοι της Μονάδας. Αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων το Κέντρο Υγείας, τα Νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, οι εθελοντές ιδιώτες ιατροί καθώς και οι ΜΚΟ του χώρου της Υγείας για κάποιους είναι αόρατοι!
Διαψεύδω κατηγορηματικά τις μομφές  ότι η νοσηλεία χρόνια πασχόντων συνανθρώπων μας γίνεται από ανειδίκευτο προσωπικό και μάλιστα εκφοβιστικά από την Διοίκηση. Οι όποιες έως σήμερα εξευρεθήσες λύσεις είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλα τα κλιμάκια των υπαλλήλων. Προφανώς αυτό και μόνο είναι ικανό να τρομάξει κάποιους που νιώθουν ότι χάνουν το ρόλο τους.
Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου ήταν και θα είναι αρωγός των εργαζόμενών του στο δύσκολο έργο τους.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Δ.Σ του Κ.Κ.Π.Π.Η
Κατερίνα Μιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου