Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Τίμησε Τον Προστάτη Του Άγιο Παντελεήμονα. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Τίμησε Τον Προστάτη Του Άγιο Παντελεήμονα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τίμησε τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα. Επίκεντρο των εκδηλώσεων υπήρξε ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος του Νοσοκομείου.
Το απόγευμα της παραμονής της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος,  τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φωτίου Βάββα, Διευθυντών των Υπηρεσιών, μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής, Ιατρών, Νοσηλευτών και γενικότερα μελών του Προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και ασθενών που νοσηλεύονται σ’  αυτό, συνοδών αλλά και λοιπών προσκυνητών που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο του Αγίου Παντελεήμονος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο Άγιος αναζητούσε στη ζωή του την αλήθεια, και όταν γνώρισε την όντως Αλήθεια – τον Χριστό δηλαδή – δεν δίστασε να θυσιάσει τα πάντα και να αφιερώσει την ζωή του σε Εκείνον. Μάλιστα υπογράμμισε πως μέριμνα της ζωής του έγινε η φροντίδα των ανθρώπων και δη των ασθενούντων, οι οποίοι είναι οι εικόνες του Χριστού στον κόσμο. Η αγάπη του για τον Χριστό υπήρξε τόσο δυνατή που βοήθησε τον Άγιο να ξεπεράσει ακόμη και στο φόβο του μαρτυρίου. Ο Άγιος Παντελεήμονας αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα ανθρώπου με πολλά χαρίσματα – διανοητικά και υλικά, πλούτο και μόρφωση – που έβαλε τον Χριστό πάνω από όλα. Σημείωσε πως ο Άγιος Παντελεήμονας αποτελεί ένα πολύ δυνατό παράδειγμα και τους Ιατρούς και το Προσωπικό του Νοσοκομείου, των οποίων ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο τους.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε  Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, και ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος εντός του Νοσοκομείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  "ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΝΕΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου