Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων Αγωγής Υγείας που οργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διαμέσου του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Γεωργίου Ράπτη, ολοκληρώθηκε και κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2015-16, με μεγάλη επιτυχία, το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε σχολικές μονάδες που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – “Σχεδία“.
Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την προώθηση της πρωτογενούς πρόληψης, την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών των μαθητών/τριών καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη τους.
Η συμβουλευτική έδωσε στους μαθητές/τριες τη δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα που τους απασχολούσαν, αναπτύσσοντας τις απαραίτητες ψυχολογικές (αυτοεκτίμηση, διαχείριση άγχους κ.ά.) αλλά και κοινωνικές δεξιότητες (επίλυση διαφωνιών, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, συνεργατικότητα, δημιουργία και διατήρηση σχέσεων, όρια κ.ά.), οι οποίες μεταξύ άλλων διευκολύνουν τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης, της ψυχικής ανθεκτικότητας, της μάθησης, αλλά και της διαχείρισης των δυσκολιών, πριν αυτές εδραιωθούν και δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητά τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς (2015-16) πραγματοποιήθηκαν  σε σταθερό χώρο και χρόνο και με σταθερό πρόσωπο – σύμβουλο, στο χώρο του σχολείου, 862 ατομικές συναντήσεις - συνεδρίες που αφορούσαν 317 μαθητές/τριες στις παρακάτω σχολικές μονάδες:
1ο,   2ο,   3ο,   4ο,   7ο,   8ο,   9ο   Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων,  Λύκειο Κατσικάς, Λύκειο Πεδινής, Γυμνάσιο & Λύκειο Χρυσοβίτσας, Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, καθώς και στο  1ο,   3ο,   6ο   Επαγγελματικό Λύκειο   &  στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ιωαννίνων.
Εκ μέρους της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόκληρη την  Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης “Σχεδία“, τον κ. Βασίλειο Κούτρα, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης, αλλά και τον πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου της “Σχεδία“ κ. Στέφανο Τζιμογιάννη, για τη συνεχή στήριξη της σχολικής κοινότητας της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων.
Ελπίζουμε το Κέντρο Πρόληψης “Σχεδία“ να συνεχίσει τη συνεργασία με τη Δ/θμια Εκπ/ση Ιωαννίνων και τη νέα σχολική χρονιά για την εφαρμογή όλων των Δωρεάν παρεμβάσεων – προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, τα οποία και υλοποιεί από το 1994, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, διαμέσου του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων διότι:
«η πρόληψη αφορά όλους μας».

Ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων
Μιχάλης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου