ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ: Μια ιστορική μέρα για την πόλη θα είναι η 14η Ιουλίου 2016. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ: Μια ιστορική μέρα για την πόλη θα είναι η 14η Ιουλίου 2016.


Μια ιστορική μέρα για την πόλη θα είναι η 14η Ιουλίου 2016.
Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, λίγες μέρες μετά τον εορτασμό των πεντηκοστών γενεθλίων της, δίνει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Η ιστορία της ομάδας μας πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα.
Το όμορφο ποδόσφαιρο που απέδωσε την δεκαετία του 70, με τους Αργεντινούς, την  καταξίωσαν στην συνείδηση των φιλάθλων όλης της Ελλάδος. Μετά το μπαράζ της Λάρισας ήρθαν τα πέτρινα χρόνια της Β’ Εθνικής, το μπαράζ του Πύργου και  η Γ’ Εθνική,
Οι φίλαθλοι της ομάδας βίωσαν αδικίες που νομίζουμε καμιά άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει βιώσει. Έμειναν, όμως, πιστοί στην ομάδα και σήμερα βλέπουν σαν λύτρωση και δικαίωση το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι.
Σαν μια μεγάλη σελίδα που κλείνει, και ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά μας.
Κι όμως.
Το πρώτο αυτό παιχνίδι που διαφημίζει την πόλη στην Ευρώπη, παραλίγο να μην διεξαχθεί στα Γιάννενα. Αιτία;  Το γήπεδο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ για την διεξαγωγή του ματς. Η νορβηγική τηλεόραση που θα δείχνει τον αγώνα θα δείξει και το βομβαρδισμένο ταρτάν του γηπέδου μας, κατεστραμμένο εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον. Το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αν η ομάδα προκριθεί δεν μπορεί να διεξαχθεί στην πόλη, λόγω ακαταλληλότητας του «Ζωσιμάδες».
Η νορβηγική ομάδα δεν έρχεται στα Γιάννενα με πτήση τσάρτερ αλλά προσγειώνεται στο Άκτιο. Το αεροδρόμιο μας δεν είναι κατάλληλο για την πτήση τους ή δεν ανοίγει την ώρα που θέλουν να προσγειωθούν. Θα οδεύσει την Εθνική οδό Ιωαννίνων- Πρεβέζης που έχει χαραχτεί την δεκαετία του 50 και έχει μια δεκαετία να συντηρηθεί.
Η ανάγνωση των γεγονότων μας κάνει να αισθανόμαστε θλίψη για την εγκατάλειψη της περιοχής μας και ντροπή γιατί τόσοι πολιτικοί, σε τόσο υψηλόβαθμες θέσεις, τόσα χρόνια, δεν έκαναν τίποτα για την πόλη και την Ήπειρο. Ταυτόχρονα μας θυμίζει την υποχρέωση για να διεκδικήσουμε ότι δικαιωματικά μας ανήκει .
Θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Πρόεδρο της ομάδας κο Χριστοβασίλη  και στο διοικητικό προσωπικό,  στον προπονητή κο Πετράκη  και το επιτελείο του, στους παίκτες της ομάδας μας για την επιτυχία τους.
Ευχόμαστε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Συλλόγου Γιάννινα, την ομάδα της καρδιάς μας της πόλης  και της Ηπείρου, όχι μόνο νίκη αλλά και πρόκριση στον επόμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου