Ιωάννινα: Δήμος Δωδώνης Έκθεση Του Ιταλού Φωτογράφου Rocco Venezia. - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ιωάννινα: Δήμος Δωδώνης Έκθεση Του Ιταλού Φωτογράφου Rocco Venezia.

Στην Πινακοθήκη Μελιγγών θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «NEKYA», στην οποία παρουσιάζεται η δουλειά του αναδυόμενου Ιταλού φωτογράφου Rocco Venezia, με φωτογραφίες από την περιοχή που διασχίζει ο ποταμός Αχέροντας.
Ο όρος ΝΕΚΥΑ προέρχεται από την αρχαία Ελληνική τελετουργία, με βάση την οποία οι ψυχές των νεκρών ανακαλούνταν πρόσκαιρα στον πάνω κόσμο από τους ζωντανούς για να τους αποκαλύψουν το μέλλον (Νέκυς = νεκρός).
Ο ποταμός Αχέροντας χρησιμοποιείται σαν οδηγός, αλλά και μεταφορικά, για ένα φωτογραφικό project πάνω σε έναν παραλληλισμό ανάμεσα στην μυθολογία (κληρονομιά της περιοχής) και την πρόσφατη κοινωνικο-πολιτική κατάσταση της χώρας μας.
Συνδιοργανωτές της έκθεσης, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 8 μ.μ., είναι ο Δήμος Δωδώνης και η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών.
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει ένα μικρό κοκτέιλ και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον  Rocco Venezia και τους συντελεστές της έκθεσης.
Τα εγκαίνια θα συνοδεύσει η μουσική του Human Feeling Trio με light jazz κομμάτια, στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου.
Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ. Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη.
(www.meliggoi.gr και 6951-303567)

Rocco Venezia – Βιογραφικό
Η φωτογραφική δουλειά του Rocco Venezia υπάγεται στην κατηγορία «σύγχρονο ντοκιμαντέρ». Η θεματολογία των έργων του πηγάζει τόσο από έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον για την λογοτεχνία, όσο και από την ιδιαίτερη ευαισθησία του για πολιτικο-οικονομικές καταστάσεις στην Ευρώπη.
Ύστερα από ένα σύντομο κύκλο μαθημάτων στην φωτο-δημοσιογραφία στο Μιλάνο και αρκετούς μήνες συλλογικής δουλειάς σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ιταλία, τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Φωτογραφία Ντοκιμαντέρ στο Νιούπορτ (Newport), στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, απ’ όπου αποφοίτησε τον περασμένο Μάιο, με εργασία αποφοίτησης τη δουλειά που παρουσιάζεται στους Μελιγγούς Δωδώνης (ΝΕΚΥΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου