Αλλαγή δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αρταίων με λαμπτήρες LED. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αλλαγή δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αρταίων με λαμπτήρες LED.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε γνωστή η ένταξη του έργου της μετατροπής του αστικού φωτισμού της Άρτας σε ένα σύγχρονης διαχείρισης δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, με φωτισμό τύπου LED. Συγκεκριμένα, η μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος και η οποία αφορούσε την Αποτύπωση Κόστους-Οφέλους για την Αναβάθμιση Δημοτικού Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και την προσαρμογή στο πρόγραμμα ELENA, εντάχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου σε ενιαίο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).
Συνολικά προβλέπεται να αντικατασταθούν 12.000 φωτιστικά, καθώς και η δημιουργία νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Τα οφέλη που θα προκύψουν για τον Δήμο και κατ’ επέκταση για όλους τους πολίτες είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος, ενώ ο συγκεκριμένος τύπος φωτιστικών έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Με τη συγκεκριμένη κίνηση θα υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων, τα οποία θα αξιοποιηθούν για νέα έργα προς όφελος των δημοτών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.350.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με νέου τύπου LED, το κεντρικό σύστημα τηλεδιαχείρισης καθώς και τα απαραίτητα παρελκόμενα συστήματα για τη λειτουργία τους.
Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα την Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και αρμόδια του ανωτέρου έργου Τατιάνα Καλογιάννη  για την άριστη συνεργασία, την υποβολή και ένταξη της πρότασης του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου