Στα Τζουμέρκα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. - EPIRUS VOICE

Breaking

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Στα Τζουμέρκα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Τα Βόρεια Τζουμέρκα ήταν ο επόμενος σταθμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Προέδρου της κ. Στέφανου Γρ. Φούσα. Μάλιστα όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές: «Άγγιξε την ψυχή των κατοίκων του Δήμου, με γλώσσα κατανοητή» η προληπτική παρέμβαση στο πλαίσιο ημερίδας που συντόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε άρτια εξοπλισμένη αίθουσα του Δημαρχείου, προλόγισε ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, και Βελλαΐτης Κ. Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο οποίος και εκθείασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τον πολυθεματικό καμβά της προληπτικής ενημέρωσης των κατοίκων του ορεινού –πλην όμως πλούσιου σε φυσικό κάλλος και προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης- Δήμου Βορείων Τζουμέρκων συναποτελούσαν διεπιστημονικές εισηγήσεις.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης η παράδοση -από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα στον Δήμαρχο κ. Σεντελέ- ενός εξωτερικού απινιδιστή που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος χρειαστεί βοήθεια μετά από καρδιακή ανακοπή.
Στην καθοριστική σημασία των παρεμβάσεων πρόληψης που συντονίζει ο Σ. Διευθυντής-Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, τα τελευταία χρόνια, στο σύνολο της επικράτειας και δη του Νομού Ιωαννίνων αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά λόγια ο κ. Δημήτριος Φλώρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Βελλαϊτών και ο κ. Σωκράτης Μπαλάφας, Γενικός Γραμματέας του αυτού Συλλόγου. Στον σακχαρώδη διαβήτη, στην πρόληψη του προδιαβήτη, στις επιπλοκές του, στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του αλλά και στο γεγονός ότι η θεραπεία του απορροφά το 12% των συνολικών δαπανών για την υγεία αναφέρθηκε ο ειδικός καρδιολόγος κ. Γιώργος Βόβας. Μία σύγχρονη απειλή, ο εθισμός στο διαδίκτυο (internet addiction), αποτέλεσε το θεματικό άξονα που ανέλυσε ο κ. Σταύρος Σταύρου, ερευνητής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση, αναλύοντας τεχνικές αξιολόγησης των πρόδρομων συμπτωμάτων της συγκεκριμένης ψυχικής διαταραχής και δράσεις πρόληψης στην οικογένεια αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα για την αποφυγή της εμφάνισής της. Στις ανεξάντλητες προοπτικές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων αναφέρθηκε ο οικονομολόγος κ. Σπύρος Βασιλείου, δίνοντας έμφαση στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της περιοχής, στους τρόπους μετατροπής των αδυναμιών σε δυνατά σημεία και ευκαιρίες για το Δήμο, στην υιοθέτηση ενός Προτύπου Βιώσιμης Ανάπτυξης, στον στρατηγικό σχεδιασμό του μέλλοντος με την αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, του πρωτογενούς τομέα αλλά και του συνεδριακού τουρισμού. Μετά από προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Σεντελέ, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο –μοναδικό για τις ιδιαιτερότητες του στην Ευρώπη- σπήλαιο, για την αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης του οποίου συμφώνησαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου