Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στην Καλόβρυση Κονίτσης. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στην Καλόβρυση Κονίτσης.

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία πλειάδος Ιερέων και πλήθους Πιστών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 20 Ιουνίου 2016, Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή (Αγίου Πνεύματος), τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στην Καλόβρυση Κονίτσης, στην μεθόριο με τη Βόρειο Ήπειρο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.
Αρχικώς, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος χτίστηκε το 1857 για τις ανάγκες του χωριού, χωρίς όμως να πραγματοποιηθούν σ’ αυτόν Εγκαίνια. Το 1996, μετά τους σεισμούς που συντάραξαν την Επαρχία της Κονίτσης, ο εν λόγω Ιερός Ναός υπέστη σοβαρές ζημιές. Τα τελευταία χρόνια, με τη συστηματική προσπάθεια του εφημερίου του Ναού, Πανασ. Αρχιμανδρίτου π. Αρσενίου Μολυβδοσκεπαστινού, οι ζημίες αυτές αποκαταστάθηκαν και ο Ναός ανακαινίσθηκε εκ βάθρων. Μάλιστα εκτός από τον κυρίως Ναό, δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα για την δημιουργία και χώρων για την ικανοποίηση των ποιμαντικών αναγκών της Ενορίας.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, αποφασίστηκε ο Εγκαινιασμός του Ναού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ημέρα που πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός.
Το πρωΐ, πριν τις Καταβασίες του Όρθρου, αφίχθη στον Ιερό Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, προσκομίζοντας και τεμάχια Ιερών Λειψάνων Μαρτύρων, τα οποία και τέθηκαν εντός της Αγίας Τραπέζης. Μετά το πέρας του Όρθρου πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία των Εγκαινίων. Ο Σεβασμιώτατος σε διάφορα σημεία της Ακολουθίας εξηγούσε στο Εκκλησίασμα με εποπτικό τρόπο τα πραττόμενα και τους συμβολισμούς τους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μαζί με το αντίδωρο μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς ενθύμιο από τα σημερινά Εγκαίνια του Ναού και ακολούθησε γεύμα στην πλατεία του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου