Κατάληψη σήμερα το πρωι στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων. - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κατάληψη σήμερα το πρωι στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.

Συμβολική κατάληψη έγινε σήμερα από νωρίς τα ξημερώματα στη Διεύθυνση ΟΑΕΔ Ιωαννίνων από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ  ενάντια στην   απόφαση της Κυβέρνησης να διαγράψει τους σπουδαστές από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Τις προηγούμενες μέρες ο ΟΑΕΔ έστελνε ειδοποιήσεις ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα προχωρήσει στις διαγραφές των σπουδαστών από τα μητρώα ανεργίας. Σε συνάντηση που έγινε το πρωί με τη Διευθύντρια του παραρτήματος Ιωαννίνων, η τελευταία δεσμεύθηκε ότι ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει κεντρικά σε νομοθετική ρύθμιση για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν όπως ήταν στα μητρώα, κι ότι αναμένονται εξελίξεις μέσα στη μέρα.

Για το ΕΚΙ είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει απολύτως καμία προστασία στους σπουδαστές των ΙΕΚ για να τελειώσουν τις σπουδές τους. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τους σπρώχνει να βρουν δουλειά για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σπουδές τους και στις υποχρεώσεις της ζωής τους. Κάποιοι ελάχιστοι θα βρουν δουλειά, αλλά είναι αυτονόητο ότι αρκετοί δεν θα τα καταφέρουν και θα βρίσκονται στα μητρώα της ανεργίας.

Το ΕΚΙ στηρίζει τους αγώνες των σπουδαστών να μην χάσουν αυτές τις ελάχιστες παροχές που δικαιούνται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να μειώσει στα χαρτιά τα ποσοστά της ανεργίας και ταυτόχρονα τα ελάχιστα κονδύλια που δαπανά για τα εκατομμύρια ανέργων, δεν μπορεί να τσακίσει τις ζωές των σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου