Μια ξεχωριστή πεζοπορία στα Γρεβενά. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μια ξεχωριστή πεζοπορία στα Γρεβενά.

Μια ακόμη επιτυχημένη πεζοπορία, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 150, πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά στα Γρεβενά από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώουκαι Πίνδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και απώτερο στόχο την προβολή της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Φέτος επιλέχθηκε μια διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την περιοχή Μαχαλάς, έξω από τον οικισμό Μοναχίτι και ολοκληρώθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μοναχιτίου. Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου δασολόγο κ. Τζατζάνη Γιάννη καθώς και μελών του γραφείου οικοτουρισμού OVERLAND.
Οι πεζοπόροι απόλαυσαν μια όμορφη διαδρομή δυόμιση περίπου ωρών, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα είδη βλάστησης και πανίδας, για τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, από την αρχαιολόγο κα. Ζωή Λόλα, που συμμετείχε στην πεζοπορία καθώς και για την σπάνια γεωλογία της περιοχής και τον λόγο που η ευρύτερη περιοχή του Μαχαλά αποτελεί ένα «Γεωθαύμα» από την γεωλόγο Δρ. Άννα Ράσσιου. Όπως επισημάνθηκε και πριν την έναρξη της διαδρομής, ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης είναι να αναδείξει τις ιδιαίτερες αξίες του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος κάθε περιοχήςτου Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Στον τερματισμό, ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μοναχιτίου επιφύλασσε μια πολύ ενθουσιώδη υποδοχή για τους πεζοπόρους, διοργανώνοντας μια πολύ όμορφη εκδήλωση με πλούσια εδέσματα και μουσική.
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμότατα τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που συμμετείχαν στην πεζοπορία, τα μέλη του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μοναχιτίου για την θερμή φιλοξενία τους, τον κ. Γιώργο Καραγιάννη για τη χορηγία των μανιταροπροϊόντων, την Εταιρεία Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΣΑΜΑΡΙΝΑ» για την χορηγία των νερών, το Δήμο Γρεβενών για την συνολική του υποστήριξη και συμμετοχή στην εκδήλωση, καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης την ηλεκτρονική εφημερίδα Greveniotis.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου