Ιωάννινα: Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης την Κυριακή 5 Ιουνίου. - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ιωάννινα: Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει θεματικούς περιπάτους στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή. 
Τρεις Κυριακές της άνοιξης, θα περπατήσουμε στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, θα ανακαλύψουμε όψεις της οικονομικής και πολιτισμικής τους ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, αλλά και τις αναπαραστάσεις τους στη λογοτεχνία.
Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπράττουν με συναδέλφους τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων προκειμένου να αναδείξουν στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του παρελθόντος της πόλης. Πρόθεση της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης είναι η επέκταση της δράσης αυτής σε περισσότερες περιοχές των Ιωαννίνων, γεωγραφικές και θεματικές, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και ερευνητών προς όφελος των πολιτών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, ώρα 11.00 π.μ.: περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης από  τους κκ. Χρ.Κλείτσα, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Γ. Λαδογιάννη, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμ. Νηπιαγωγών,  Γ.Σμύρη, Επίκ. Καθηγητή Τμ. Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Ε. Σολομών, Επίκ. Καθηγήτρια Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης 
(Αναχώρηση λεωφορείου από την Περιφέρεια Ηπείρου και σημείο συνάντησης: Φυλακείο Αρχαιολογικού Χώρου, ώρα 11:45 π.μ.).
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2651007319 ή να στείλετε email: ederveni@cc.uoi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου