Προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες 2016 του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες 2016 του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου.

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών" έχει προγραμματίσει τις παρακάτω συναυλίες για το καλοκαίρι 2016:

Σίφνος, 7-11 Ιουλίου 2016
Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου που διοργανώνει ο Δήμος Σίφνου και ο σύλλογος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας", το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου θα δώσει συναυλία με δικό του μουσικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα θα πάρει μέρος σε σεμινάρια κιθάρας και κοντραμπάσου με καταξιωμένους μουσικούς, καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως μουσικά εργαστήρια, συμμετοχή στη συναυλία της ορχήστρας του φεστιβάλ κ.ά.
Περισσότερα μπορεί να δει κανείς στους συνδέσμους:
- Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας
- Σεμινάρια και Σολίστ Μουσικού Φεστιβάλ Σίφνου 2016

Πρέβεζα, Πανσέληνος, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει συναυλία με το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στο ιδιαίτερης ομορφιάς Κάστρο του Παντοκράτορα, δίπλα στη θάλασσα του Ιονίου.
Το μουσικό πρόγραμμα των φετινών συναυλιών περιλαμβάνει μουσική και μπαλάντες, με ένα σημαντικό μέρος αυτών να έχουν σημείο αναφοράς το τρίπτυχο ξενιτιά-προσφυγιά-αποχωρισμός, ως έννοιες που σήμερα είναι πολύ επίκαιρες αλλά και που χαρακτηρίζουν την πορεία του ελληνισμού διαχρονικά.
Να σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για την τρίτη συναυλία του Συνόλου μας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια στην Πρέβεζα, αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας του συλλόγου μας με το Δήμο Πρέβεζας. Η τελευταία συναυλία μας στην Πρέβεζα δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 16 Ιουλίου 2014, στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος", με σχετικό αφιέρωμά μας σε μουσική από τον κινηματογράφο. Πληροφορίες από αυτή την τελευταία συναυλία μας υπάρχουν στο σύνδεσμο: Μια ξεχωριστή συναυλία και εκδρομή στην Πρέβεζα

Ελεούσα, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
Η συναυλία θα δοθεί στο παλιό Δημαρχείο, με το μουσικό πρόγραμμα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Σύβρος Λευκάδας, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αντελικός" Σύβρου Λευκάδας διοργανώνει συναυλία με θεματικό άξονα την ξενιτιά, προς τιμήν των ξένων που ζουν στην περιοχή τους. Η συναυλία θα ανοίξει με μουσικό πρόγραμμα Άγγλων μουσικών, ενώ στη συνέχεια το λόγο θα πάρει το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου.

Ροδοτόπι, Κυριακή 28 Αυγούστου 2016
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου σε συνεργασία με το jazz μουσικό σχήμα "3rd floor quartet" και την υποστήριξη του Δήμου Ζίτσας, διοργανώνουν μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση με επίκεντρο τη jazz μουσική.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει, αφενός, σεμινάριο από τους "3rd floor quartet με θέμα "εισαγωγή στη jazz μουσική"(προβολή ταινίας μικρού μήκους, εισαγωγή σε βασικές θεωρητικές αρχές του είδους, καλλιτέχνες, τραγούδια κτλ). Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο, με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Κιθαριστικού Συνόλου στο Ροδοτόπι.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στο Πάρκο Ηρώων Ροδοτοπίου, όπου θα ακολουθήσει συναυλία, πρώτα από τους "3rd floor quartet", στη συνέχεια από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου στη βάση του δικού του καλοκαιρινού προγράμματος και, τέλος, σύμπραξη κουαρτέτου και κιθαριστικού συνόλου σε επιλεγμένα jazz κομμάτια.
Να σημειωθεί ότι το σχήμα "3rd floor quartet" αποτελείται από τους μουσικούς:
Δημήτρης Νίκας: πιάνο, Νίκος Κυπριώτης: τρομπέτα, Ευθύμης Σφαιρόπουλος: κοντραμπάσο, Κώστας Δημητρίου: drums. Ενδεικτικό βίντεο του κουαρτέτου: Autumn Leaves

Ιωάννινα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016
Η συναυλία διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής" (παλιά σφαγεία).

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» υπάρχουν στο ιστολόγιό του:  http://guitar-ioannina.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου