Αδιαφανείς διαδικασίες και παρατυπίες στην επιλογή προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΣΠΑ. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αδιαφανείς διαδικασίες και παρατυπίες στην επιλογή προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΣΠΑ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού: 

«Αδιαφανείς διαδικασίες και παρατυπίες στην επιλογή προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΣΠΑ.»

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, σχετικά με τις διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης προσωπικού, αλλά και επιλογής προϊσταμένων στις Ειδικές Υπηρεσίες και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρει ο κ.Κωνσταντινόπουλος, γίνονται παράνομες και παράτυπες τοποθετήσεις προϊσταμένων με «ειδικές» διαδικασίες ή και απευθείας επιλογές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, άνευ προσχημάτων. Επισημαίνει δε ότι τυχόν πλημμέλειες και λάθη αφενός απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της ΜΟΔ Α.Ε. και αφετέρου διακινδυνεύουν ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις ή και απώλεια κονδυλίων (ξανά) για τη χώρα μας.
Ως εκ τούτων, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητά από τον Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν έχουν γίνει ήδη παράνομες ή παράτυπες τοποθετήσεις, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΜΟΔ Α.Ε., καθώς και πότε θα προκηρυχθούν δημόσια και με διαφάνεια οι θέσεις των προϊσταμένων.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, κ.Γ.Σταθάκη
           
ΘΕΜΑ: «Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) για παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατη (25/05/2016) ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΟΔ Α.Ε. προβαίνει στην καταγγελία για έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας στην πρακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Οικονομίας για την τοποθέτηση και μετακίνηση του προσωπικού αλλά και τον διορισμό προϊσταμένων στις Ειδικές Υπηρεσίες και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη από τον νόμο 4314/2014 Υπουργική Απόφαση, δεν έχουν προκηρυχθεί δημόσια – ως όφειλαν – οι θέσεις προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ, δεν έχει διαμορφωθεί ένα αξιοκρατικό και διαφανές σύστημα επιλογής. Αντιθέτως, γίνονται παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων με «ειδικές» διαδικασίες ή απευθείας επιλογές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, άνευ προσχημάτων.
Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν νευραλγικό τομέα, που συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και ότι τυχόν παράβαση της δεοντολογίας και της νομοθεσίας μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις ή και απώλειες κονδυλίων (ξανά) για τη χώρα μας, είναι ανάγκη να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΜΟΔ Α.Ε. και να αποφευχθούν πλημμέλειες και λάθη.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Πότε θα εκδοθεί η απαιτούμενη από το ν.4314/2014 Υπουργική Απόφαση για την τοποθέτηση και μετακίνηση του προσωπικού στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ;
Πότε θα προκηρυχθούν δημόσια, με διαφανείς διαδικασίες, οι θέσεις προϊσταμένων;
Έχουν όντως γίνει ήδη παράνομες ή παράτυπες τοποθετήσεις προϊσταμένων; Με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια;

Αθήνα, 30.05.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου