«Η Αθηναϊκή Ριβιέρα να μη γίνει μία ακόμη “αυταπάτη”: Χρονοδιάγραμμα για να έλθει η σύμβαση στη Βουλή.» - EPIRUS VOICE

Breaking

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Η Αθηναϊκή Ριβιέρα να μη γίνει μία ακόμη “αυταπάτη”: Χρονοδιάγραμμα για να έλθει η σύμβαση στη Βουλή.»

Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε σήμερα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την πρόοδο των έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η δεύτερη αυτή επίκαιρη ερώτηση για την επένδυση στο Ελληνικό, έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης που είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2016 και συζητήθηκε στο τέλος Μαρτίου, αλλά και της σχετικής συζήτησης που έγινε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: «Πρόοδος έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού»

Κύριε Υπουργέ,
Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αξιοποίησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που εκτείνεται από τον Πειραιά ως το Σούνιο. Μία τεράστια επένδυση ύψους περίπου 8 δις ευρώ, που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, θα φέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δις ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι θα προωθήσει άμεσα όλες τις επενδυτικές διαδικασίες, φέρνουν πάλι το θέμα του Ελληνικού στην επικαιρότητα, πολλώ δε μάλλον που το θέμα τέθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Στη συζήτηση στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου με αφορμή προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μου για το ίδιο θέμα είχατε δεσμευθεί να προχωρήσετε με ταχείς ρυθμούς.
Ελπίζουμε πως η Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν θα είναι μία ακόμη «αυταπάτη».
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ποια είναι η πρόοδος που έχει γίνει για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την υλοποίηση της επένδυσης από τον περασμένο Μάρτιο; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να φέρει η Κυβέρνηση τη σχετική σύμβαση στη Βουλή;

Αθήνα, 25.05.2016

      Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου