Δώσε αξία στον παλιό σου υπολογιστή! - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Δώσε αξία στον παλιό σου υπολογιστή!

H ΕΕΛ/ΛΑΚ, το Δίκτυο Πολιτών ΣυνΑθηνά και ο Hellug σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ξεκινούν τη δράση “Donate your laptop”.  Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση παλιών υπολογιστών (laptops και desktops, τελευταία 10ετιας) η αναβάθμιση τους σε Ελεύθερο Λογισμικό, και η δωρεάν διανομή τους σε μαθητές-φοιτητές και σχολεία που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εθελοντική αυτή δράση βασίζεται στη βοήθεια όλων μας, και καλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν να συμμετέχουν και να διαδώσουν αυτή τη δράση.
Εάν ο υπολογιστής σας είναι 10 ετών ή πιο πρόσφατος, δεν τον χρησιμοποιείτε, είναι σε λειτουργική κατάσταση (παρά τα όποια προβλήματά του), μπορείτε να το δωρίσετε στην δράση “donate your laptop” που θα τους διαθέσει σε σχολεία και μαθητές που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στον υπολογιστή σας, θα εγκατασταθεί Ελεύθερο Λογισμικό (λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, σουίτα γραφείου LibreOffice κλπ) και αφού συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών, αυτοί θα παραδοθούν σε δικαιούχους και σχολεία μαζί με οδηγίες χρήσης.
Θα χρειαστούν παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες ως ανταλλακτικά.  Αν έχετε τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιείτε πια, σας καλούμε να τα δωρίσετε. Μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα στη διαδικασία της «αναβάθμισης» των παλιών υπολογιστών που θα παραλάβουμε.

Αν επιθυμείτε να δωρίσετε τον παλιό σας υπολογιστή, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα που θα συγκροτηθεί για την «αναβάθμιση» των υπολογιστών που θα συγκεντρωθούν, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ
H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τιςανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece) και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου