«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» απο τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου. - EPIRUS VOICE

Breaking

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» απο τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, παρά τα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα όλοι οι Φορείς Διαχείρισης της χώρας, συνεχίζει δυναμικά τις πολύπλευρες δράσεις του για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
Συμμετέχοντας και φέτος στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» συνδιοργάνωσε: 
με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων την Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντος με θέμα « Βίτσα Ζαγορίου: Διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο» και 
με την Εφορία Αρχαιοτήτων Γρεβενών πεζοπορία, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2016, στο όρος Όρλιακας των Γρεβενών με την συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών.
Στην σημερινή Εκδρομή στη Βίτσα Ζαγορίου συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Η Εκδρομή ξεκίνησε με ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Βίτσας και στην συνέχεια σε μια διαδρομή εντός του οικισμού όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο να γνωρίσουν την πολιτιστική ταυτότητα και την βιοποικιλότητα της περιοχής καθώς και τη σημασία της προστασίας του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος. 
Η εκδρομή φέτος είχε και μία επιπλέον διάσταση, αυτή της πρώτης γνωριμίας των μαθητών με την γεωλογία της περιοχής και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορέας Διαχείρισης ως ενεργό μέλος της Επιτροπής Διατήρησης και Ανάδειξης του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, ενέταξε την συγκεκριμένη εκδρομή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων που εορτάζεται ταυτόχρονα σε όλα τα Γεωπάρκα της Ευρώπης με στόχο την προβολή και ανάδειξη της μοναδικής γεωλογικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Για τον σκοπό αυτό στην σημερινή εκδρομή πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη αναφορά στην γεωλογία της περιοχής από τον Δρ. Παναγιώτη Πάσχο, Γεωλόγο – Ερευνητή του ΙΓΜΕ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, όπως και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί επίσης τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και τους συνδιοργανωτές των δράσεων και δίνει ραντεβού για τις 5 Ιουνίου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου