Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. - EPIRUS VOICE

Breaking

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας για έβδομη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016,  πεζοπορία και παράλληλα κυνήγι τρούφας στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. 
Η διαδρομή που έχει επιλεγεί φέτος και θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης έχει μήκος περίπου 5 χιλιομέτρων και θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. από την πλατεία του οικισμού του Δεματίου και θα καταλήξει στον οικισμό Βουτανσαίοι στο Ανατολικό Ζαγόρι. Η διάρκειά της υπολογίζεται σε δυόμιση περίπου ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας κατάλληλη και για παιδιά 8 ετών και άνω. 
Την πεζοπορία θα συνοδεύουν μέλη του TroufaClub με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους τους, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την μοναδική εμπειρία της αναζήτησης του φαγώσιμου «θησαυρού» της τρούφας, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχει δωρεάν μανιταρόσουπα και μανιταρόπιτα για όλους.   
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης 26530 22245, 22241 και 22806 έως και τη Παρασκευή 03/06/2015 από τις 9.00π.μ. έως τις 15.00π.μ. ή στο email: pindos.np@gmail.com
 Ο Φορέας Διαχείρισης για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Ιωαννίνων, θα διαθέσει ένα λεωφορείο (49 θέσεων) για το οποίο στις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Η πεζοπορία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής. 
Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Ζαγορίου ενώ τα νερά που θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες είναι χορηγία της Εταιρείας Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΖΑΓΟΡΙ» ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου