Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης και των άλλων περιοχών της Θεσπρωτίας στις Ειδικές Περιοχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. - EPIRUS VOICE

Breaking

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης και των άλλων περιοχών της Θεσπρωτίας στις Ειδικές Περιοχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Αυξάνεται το ποσοστό δαπανών για επενδύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ένταξης και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων της Θεσπρωτίας στις Ειδικές Περιοχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο Βασίλης Γιόγιακας με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τον κ. Λαμπριανίδη για την ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Συβότων και ζήτησε να διερευνηθεί σοβαρά η ένταξη και των υπολοίπων Δ.Ε. της Θεσπρωτίας στις Ειδικές Περιοχές του υπό διαμόρφωση Αναπτυξιακού Νόμου (όπου θα δίνονται περισσότερα επενδυτικά κίνητρα). Επίσης έθεσε στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη να αυξηθεί το μέγιστο ποσοστό που θα αφορά τις κτιριακές δαπάνες των επιχειρήσεων και στο προσχέδιο της διαβούλευσης ορίζεται σε ποσοστό μέχρι 50%.
Ο κ. Λαμπριανίδης δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τη διεύρυνση των Ειδικών Περιοχών στη Θεσπρωτία, πιθανότατα μέσω αύξησης της μέγιστης απόστασης από τα σύνορα, ενώ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό που θα αφορά δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων θα αυξηθεί από 50% σε 60% ή, υπό προϋποθέσεις, και 65%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου