Πρέβεζα:Αντιπολεμική διαδήλωση σήμερα στο Ακτιο. - EPIRUS VOICE

Breaking

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πρέβεζα:Αντιπολεμική διαδήλωση σήμερα στο Ακτιο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 5: 30 μ.μ μπροστά στη πύλη της βάσης και 7:30 μ.μ διαδηλώνουμε στη Πρέβεζα.
Μπροστά στο συνεχιζόμενο δράμα των προσφύγων, είναι επιτακτική ανάγκη να εντείνουμε  την έμπρακτη αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε για το σταμάτημα του πολέμου, αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, τις κυβερνητικές ευθύνες, να απαιτήσουμε να ανοίξουν τα σύνορα και να διεκδικήσουμε τη στήριξη των προσφύγων από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς.
Για αυτό ακριβώς το λόγο αγωνιζόμαστε για να κλείσει η βάση των ΑΒΑΚΣ στο Άκτιο. Μια βάση η οποία αποτελεί το μάτι των Νατοϊκών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη. 
Πεποίθηση μας είναι πως η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες,  οι άνεργοι, η νεολαία μέσα από τα σωματεία τους και κάθε μορφής συλλογικότητα είναι αναγκαίο να συντονιστούν και να δώσουν το δικό τους αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό στίγμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε συλλογικότητα της βορειοδυτικής Ελλάδας, να πάρουν αποφάσεις να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε στις 22 Μάη. 
Η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία.
Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο ως την Αυστρία, ελεύθερη διέλευση των προσφύγων ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, να δοθούν αξιοπρεπείς χώροι στέγασης για όσους/ες διαμένουν στη χώρα για όλους/ες, κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αλλά κυρίως να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αποτελούν τη βασική αιτία προσφυγιάς.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πρέβεζας στους πρόσφυγες
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Θα υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο μεταφοράς απο Γιάννενα - Άκτιο - Πρέβεζα - Γιάννενα.
Αναχώρηση στις 3:00 μ.μ. την Κυριακή 22 Μάη μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου